Savnet til sjøs

Søker fortsatt etter Lars Grande

Onsdag denne uken falt Lars Grande (61) over bord utenfor Hvaler. Han er fortsatt savnet og det offisielle søket er over. Sønnen Hans-Christian Grande, resten av familien og en stor venneflokk fortsetter imidlertid søket. 

Lars Grande var på vei til en regatta Trawemunde, Tyskland i sin Viknes 1030 da ulykken skjedde onsdag. Grande er en ettertraktet internasjonal seildommer og en kjent profil i seilmiljøet. Han er også leder av Belamarin som blant annet er importør og distributør av Raymarine.

BLÅSTE HARDT. Han var alene om bord i båten og etter all sannsynlighet falt han over bord mellom Tangen og Arisholmen utenfor Fredrikstad.

Hytteeiere som så båten komme innover førerløs slo alarm. En stor redningsoperasjon ble satt i verk umiddelbart. To helikoptre, styrker fra politiet, Røde Kors, sivilforsvaret, sjøredningstjenesten, Kystvakta, dykkere fra Brannvesenet og et stort antall frivillige deltok i operasjonen.

Det blåste hardt i området. Hans-Christian Grande anslår det til 15-17 sekundmeter.

LETER VIDERE. Fredag ettermiddag ble det offisielle søket avblåst uten at Grande var funnet.

- I tillegg til alle de trente letemannskapene så har vi hatt utrolig mange venner og kjente fra bransjen som har stilt opp. I alt har vi vært 10-11 frivillige båter som har søkt hver dag. Søket har strukket seg fra Slevikkilen til Akerøya. Inn mot Vesterelva, opp Kjøkøysundet og hele Lera, Søster og Struten, forteller Hans-Christian Grande.

- Vi har fått utrolig mye hjelp og er veldig takknemmelig for det. Vi håper at folk fortsatt vil stille opp og ikke minst holde utkikk når de ferdes i området, sier han, og presiserer at de sammen med venner og familie kommer til å søke lenge i området.