11-meter NM 2008

Hjemmeseier til Drammen-seilere

Hjemmeseier til Drammen-seilere

Drammens egne seilere tok godt for seg av premiebordet da NM i 11:Metre One Design – på folkemunne 11-meter – ble avviklet i munningen av Drammensfjorden og på Breiangen. Hans Martin Sand, Steinar/ Michael Cook, Ole Johan Kvan og skipper Pål Brudevoll tok tittelen.

Publisert Sist oppdatert

22 NM-klare båter var påmeldt i årets åpne NM og på deltagerlisten var det gjester både fra Sverige og Ungarn.

– Seilasene på fredag og lørdag gikk i en svært lett nordavind, forteller den nybakte norgesmesteren, Pål Brudevoll.

Banen ble derfor lagt nordover fra Holmsbu.

VANSKELIG STRØM. – Her er det en del plagsom strøm ut Drammensfjorden, og flere seilaser ble avlyst da strømmen tok overtak på vinden som spaknet, beretter Brudevoll.

Dagen etter kom sønnavinden, og banen ble flyttet ut på Breiangen, og tre flotte seilaser berget mesterskapet som til sammen talte 6 seilaser.

Og i toppen av listen lå det flere lokale båter:

MULTI-FORENINGSK. – Om det var kjennskap til strømmen som gjorde utslaget, vites ikke, men to lokale båter gjorde en svært bra figur i seilasene. Båten TACK med Ole Aabel som skipper seilte i dette mesterskapet for  Drammens seilforening. De hadde lenge seieren inne, men mistet den i siste seilas til oss, forteller Pål Brudevoll, som dog hadde litt ekstern hjelp fra andre foreninger.

Han hadde med seg et «muliti-foreningsk» mannskap: Rormann Hans Martin Sand  fra Asker, Steinar og Michael Cook  fra Oslo og Ole Johan Kvan  fra Drammen. Pluss selvsagt skipperen selv, som også seiler for Drammens Seilforening.

SØLV TIL DRØBAKSUND. Finn Eriksen og mannskapet hans fra Drøbaksund Seilforening seilte også stabilt gjennom seilasene, og berget sølvet i det celebre selskap av seilere som talte tidligere verdensmestere og OL-seilere.

FLOTT RAMME. Brudevoll skryter av arrangementet til moderforeningen:

– Rammen rundt mesterskapet var perfekt med strålende sol på sommerstedet Holmsbu på Hurum. Ordføreren i Hurum åpnet arrangementet fredag, og visepresidenten i Norges Seilforbund, Anne Kaalstad, foretok premieutdelingen på søndag.

Marit Grundseth fra KNS var regattasjef og Drammens Seilforening hadde også fått hjelp av nystartede Holmsbu Seilforening.

– Sammen klarte de å gjennomføre et godt NM , både til vanns og til lands med den sosiale delen om kvelden på Holmsbu, slutter Pål Brudevoll.

Komplette resultater finner du her.