Nesten to år og styrer båten

Siren Sundby, eat my shorts!

Siren Sundby, eat my shorts!

Bli kjent med lille Alma, nesten to år og styrmann i pappas båt. Slik kan det gå når du arver "seilerblod" fra dine foreldre...

Publisert Sist oppdatert

SIREN SUNDBY, EAT MY SHORTS... Eller rettere sagt: - Eat my rainwear, skriver pappa Thomas Bjørseth i sin blogg.

Lille Alma, som i sommer var nesten to år gammel,  insisterte på å styre båten under en av dagene i ferien med dårligst vær. Den glade pappa, regattaseiler Thomas Bjørseth (styremedlem i Hurum Seilforening), lot seg ikke be to ganger. Iført regnklær fikk Alma styre pappas Comfortina 32, i regnvær og med vind opp til 10 sekundmeter.

Lurer du kanskje på om det var en autopilot som hjalp den lille jenta? 

- Dette er kun en …tja… elektromagnetisk retningskorrigerende enhet eller noe sånt. Alma mener fullt og fast at hun styrte båten (32 fot/5 tonn!) mens mamma og pappa søkte ly for regnet nede i båten :-).

Vel, kanskje er det håp for Norge nå som Siren Sundby og seiling ikke lenger er så mye i fokus i massemediene, mener en humoristisk Bjørseth. Og veien er lagt for Alma:

- Gi den jenta noen år til, så finner dere henne øverst på resultatlistene. Strategien så langt er å dominere Optimist-klassen et par år, før vi går over til Europa-jolle eller Zoom8. Hvis ikke andre og morsommere joller dukker opp før den tid, skriver Bjørseth.

Vi ønsker Alma lykke til og god seilvind! :-)

Takk til Thomas Bjørseth for tipset om denne søte historien, som du kan lese i sin helhet på Thomas Bjørseths blogg.