Mange har realisert drømmen

Foreslå kandidat til Årets Turseiler-pris 2008

Foreslå kandidat til Årets Turseiler-pris 2008

Kjenner du noen som har gjort noe utenom det vanlige innen turseiling i 2008? Eller har du kanskje gjort det selv? SEILmagasinet og Norsk Havseiler- og Krysserklubb skal kåre Årets Turseiler 2008 og vi vil gjerne ha dine innspill på hvem som fortjener prisen.

– Det er mange seilere som hvert eneste år gjør noe som andre bare har drømt om. Vi vil finne frem til de seilerne som er en inspirasjon for oss andre, sier Morten Jensen, redaktør i SEILmagasinet.

ÅRETS TURSEILER 2007. I 2007 ble det båten BLAATUR med skipper Morten Wold som ble kåret til Årets Turseiler 2007. Med seg hadde han Tom Georg Ingdal Håkonsen og Madeleine Forberg Hanssen og de tre politbetjentene seilte jorden rundt på tre år.

JURYEN. Det var i fjor SEILmagasinet tik initiativ til å sette opp en pris for Årets Turseiler sammen med Norsk Havseiler- og Krysserklubb (NHK). Juryen består av Øyvinn Brudevoll, leder av NHK, Jon Amtrup og Morten Jensen fra SEILmagasinet, men også SEILmagasinets lesere vil kunne påvirke resultatet gjennom en avstemning her på seilmagasinet.no.

Potensielle kandidater trenger ikke å ha seilt jorden rundt non stop eller ha banket seg gjennom Nordøstpassasjen. Vi snakker også om de små eventyrene i hverdagen og ferien.

INSPIRASJON. – Ordet «inspirasjon» er en nøkkel i denne kåringen. Det kan selvfølgelig dreie seg om en fantastisk bragd og tur som kan inspirere andre, men prisen kan også tilfalle en ildsjel i sitt miljø som derved inspirerer og tilrettelegger for dem som står på nippet til å realisere en drøm. Det kan også være noen som har seilt inspirerende originalt eller prisen kan gå til noen som har gjort små eller store tur-oppdagelser som kan inspirere. Turseilerprisen kan også gå til noen som har evnet å formidle inntrykkene fra sin tur på en inspirerende måte. Mulighetene er mange, sier Morten Jensen.

SEILmagasinet oppfordrer alle sine lesere til å sende inn forslag på verdige kandidater til å bli Årets Turseiler 2008. Vi holder kanalene åpne for dette frem til 15. april. Deretter vil juryen plukke ut seks finalekandidater som du vil kunne stemme på. Publikums dom vil telle som en av fire stemmer når prisvinneren skal kåres, og ved stemmelikhet teller publikums dom dobbelt.

Derfor: Send inn din kandidat med en kort begrunnelse, link til eventuelle hjemmesider og annen informasjon til post@seilmagasinet.no. Fristen er 15. april.