Stor entusiasme i lite vind

Det var strålende vær, men ikke mye vind da regattaen Isbjørnen i regi av Bergens Seilforening samlet rekorddeltagelse denne helgenen.

– Isbjørnen har tradisjonelt samlet ca. 15 båter, men bedre markedsføring og et flott opplegg rundt regattaen førte til rekordoppslutning, forteller Jan Hjellestad i arrangørforeningen.

Og rekorden, den lyder nå på 29 deltagere.

Det skortet imildertid på vind, men en liten, fin bris kom til slutt, og den bragte seilerne fra Klokkarvik til Lerøytangen, hvor løpet ble avkortet.

VINNERNE. Klassevinner og også over all vinner ble Jens Altern Wathne i sin Melges 24, for anledningen i klassen LYS med spinnaker fra 1,25 til 1,30.

Ståle Nikolaisen fra Askøy (Mumm 36) tok seieren i LYS 1,31 og større, mens Øyvind Skogen, også han fra Askøy seilte sin Banner 28 til seier i LYS 1,16 til 1,24.

Expressene dominerte i den minste LYS-klassen og beslagla de tre fremste plassene. Øverst kom Dag Melvær Giil fra BSI Seiling.

I LYS uten spinnaker var Per Fretheim fra Flåm Båtlag uten konkurranse, mens Nina Rosenlund fra Sund Kystlag i en Hanse 320 var best av fire i shorthanded-klassen. Hun hadde også med seg en makker, men det taler resultatlisten intet om…