Nytt bookingkosept i bruk

Smögen ønsker annerledes omdømme

Smögen ønsker annerledes omdømme

Smögen havn har fått ny drift. Med et nytt bookingkonsept sikter de på å tilrettelegge for et roligere opphold og ønsker flere barnefamilier og uerfarne seilere velkommen.

Publisert Sist oppdatert

KONTRASTENES STED. Blant nakne knauser og svaberg, små idylliske fiskebuer og gamle, ærverdige hus hører du et ekko av dunk-dunk-lyder. Festende folk nyter livet i havna. Den ene båten prøver å overdøve de andres musikk. Slik fylles hele Smögen med alle mulige musikkgenre, i en ekspolsiv lydmiks. Enn så lenge... For ting er i ferd med å endre seg.

BESTILL PÅ FORHÅND! - Vi overtok driften av havna fra kommunen i juni i år, forteller Fredrik Barthold, som har grunnlagt Dockspot.com. Han er ansvarlig for havna i Smögen og har skapt et nytt konsept som minner om hotels.com:

- Vi vil gi alle seilere mulighet for å bestille plass på forhånd både i vår havn og også i andre havner som er interessert i å samarbeide med oss, sier han. Vi ønsker flere havner velkommen, også i Norge og Danmark.

På Dockspot.com leser du at havnene du kan forhåndsbestille hos, er Björholmen, Bohus Malmön, Hasselösund, Smögen, Tanumstrand, Mariefred, Oxelösund, Strängnäs og Furusund. Noen av dem er på Sveriges østkyst.

SUKSESSRIK KONSEPT. Siden Dockspot overtok driften, har trafikken i perioden 12.6-18.7 økt med 34 % i forhold til samme periode i fjor. Barthold er veldig fornøyd med utviklingen - og det midt i en finanskrise!

LETTERE Å FÅ PLASS. Meningen er etter hvert å forandre Smögen og gjøre stedet attraktivt også for andre målgrupper enn festglade folk:

- Vi vet at mange seilere av de som nettopp har kjøpt båt, ikke kommer hit på grunn av at de er redd for ikke å finne plass. Dermed har vi åpnet dette nye bookingnettstedet hvor du kan bestille plass på forhånd flere steder. Du kan også spesifisere om du vil ha ferske "frallor" (nydelige grove rundstykker med gresskarkjerner og andre typer frø) og avis levert til båten til frokost.

- Aftenposten kunne ikke levere raskt nok, poengterer han. Så foreløpig får du dagens Göteborg-Posten.

ANSIKTSLØFTING. Havna er nyrenovert, med faste mooringer lengst inne og toppkvalitet på alle fasiliteter samt strøm- og vanntilkobling. Bryggen som går rundt hele sjøkanten, har utrolig mye plass å tilby. Fra musikkonserten i marinaen kan du ta en fredelig pause ved å spasere til svabergene og nyte utsikten mot det åpne havet mot vest. Utrolig flott og malerisk; en vill skjønnhet som få steder kan skryte av.

SJARMERER. Butikker med alle mulige delikatesser fra havet, krims krams, flotte seilklær, mat og båtutstyr ligger enten rett ved brygga eller et steinkast unna. Trebebyggelsen er tradisjonsrik og utrolig skjarmerende med sine trange gater og små museer. Smögen tilbyr mye også til barnefamilier. Og det er fullt av dem i de små smugene.

NATTASANG. Musikken i havna skal slutte ved 23-tiden, står i brosjyren til Dockspot. Det er i hvert fall meningen, men kanksje ikke helt realiteten. Likevel må en si at båtlivet bidrar til at du om kvelden slokner uten problemer til tross for musikklydene fra festebåtene noen meter unna. Tar du det som som en moderne vuggesang eller går inn for å være med på gamet, er Smögen tingen for deg.

TRYGGERE STED. - Vi samarbeider med kystvakta, politiet og andre havner for å holde verstingene unna, sier Barthold. Kommer det folk som ønsker å feste langt ut på natta, plasserer vi dem gjerne i området ved pubene og restaurantene hvor de er i riktig miljø.

Det er ellers forbudt å grille og bade i gjestehavna. Betaler du ved havnekontoret istedenfor å vente på havnevaktene, får du 50 SEK i rabatt. Inkludert i havneavgiftene er 1 times-brebåndstilkobling med internettilgjengelighet.

Mer om om Smögen havn kan du lese i Havneguiden.