SY FRYD på langtur om ett år

Syr sammen sin langtur

Syr sammen sin langtur

Wenche Magerøy på SY FRYD fra Alta syr og selger flotte duker for å dekke utstyrsutgifter til langtur.

Publisert Sist oppdatert

Ett av Wenches båtlivsinspirerte verk

SY FRYD, en Jenaneau Sun Odyssey 42 fra Alta, har fått sitt navn fra skipper Wenche Magerøy Dahlsletts lukrative hobby/yrke: sying. Wenche er utdannet lærer, men er også filtmaker og "quilter" og uttrykker sine kunstneriske idéer i flotte produkter av ull, silke og bomull. Hun syr blant annet duker og brikker med maritime motiver, bilder og vesker. Du kan se hennes produkter på SYFRYD-webbutikk. Produktsalget er med på å finansiere seilturen neste år.

PÅ LANGTUR I 2010-2011. Familien Magerøy på SY FRYD skal seile av gårde neste år etter endt skoleår. Hele sommeren har de vært på seiltur i Nord Norge og har dermed fått testet sin båt i varierende vær. I tillegg trener de hjemme i seiltrimming på lokale regattaer... Ja, det er nok med en annen båt for at det skal bli kappseiling - og det er moro!

KAPPSEILING ER GØY. Et positivt seilerteam kalt "We can do it"-teamet seilte regatta på SY FRYD for første gang 6. august i år:

- Kjempeartig! I dag stilte 4 båter, + en som kom etter starten. Utrolig morsomt å seile om kapp med andre båter. Historisk første regatta! Vi var svært uheldig med starten og kom oss sist over startlinja, over 100 meter etter neste båt. Men vi tok dem igjen, nesten alle. Vi var likt med første bøye/rundingsmerke men tapte på slør, før vi igjen tok opp kampen på kryss mot mållinja. Kom inn som båt nummer 3. Neste gang skal vi ligge nærmere startlinja når starten går... Fikk ikke tatt så mye bilder, det var for mye å henge fingrene i.

MEDIEMANN. Mens Wenche, som er skipper og reder, syr seg frem til langtur, skaper Ulf Dahslett, hennes makker og ko-skipper, filmer for både TV2 og NRK. Han underviser i medier og kommunikasjon på Alta videregående skole. At Ulf har godt øye for komposisjon og et flott kamera merker du med en gang du besøker SY FRYD sin blogg! I tillegg er Ulf med i Altas sjøredningskorps og er NK i sivilforsvaret i Alta.

Bendik Magerøy Dahslett

BARN MED SEILERFARING. Lille Bendik Magerøy Dahlslett, født i 1997, vil ta 8. klasse om bord i SY FRYD neste år. Han kommer til å nyte samværet med de andre barna som vil være på tur neste år: Pernille Hartvigsen (født i 1998) fra Bergen på JAZZ, som nettopp har meldt seg som langturbåt etter deltakelsen på Seilmakeren Doublehanded i vår, og Martin A. Righetti Nilsen på AVVENTURA.

Bendik deltok på Redningsselskapets sommerskole i sommer og lærte masse om litt av hvert: knoper og stikk, sjøveisregler, fiske, jolleseiling på Walker Bay og mye mer. Han har også blitt instruert i sikkerhet og lært seg å bruke  redningsvest. (Se video).

 

 

BÅTER PÅ LANGTUR I 2010:

SY ARIES, www.sy-aries.com, Per-Ørnulf Dæhlie og Grethe Dyngeland, Bavaria 42, fra Askøy Seilforening.

AVVENTURA, www.seilelangtur.net , Bengt-Arild Nilsen,  Martin Righetti Nilsen og Stefania Righetti Nilsen, Dufour 38 Classic, Leangbukta Båtforening, Asker (Asker Seilforening).

SY FRYD, www.syfryd.no. Wenche Magerøy, Ulf Dahlslett og Bendik Magerøy Dahlslett, Jeanneu SO 42, fra Alta.

MAGGIE, Espen Krag og May Linn Mæhle, Boström 37, fra Farsund, Vest-Agder.

JAZZ, www.sy-jazz.com, Ole-Jakob, Lisbeth og Pernille Hartvigsen, Jeanneau SO 42i, fra Askøy, Bergen.

HARRY Z, Erik Foyn (gjentar langturen etter en første erfaring i 2006!) og makker Britt, Bavaria 38 AC, Bergen.