Meld deg på Atlantic Rally for Cruisers 2010 nå!

Stor interesse for ARC 2010

Stor interesse for ARC 2010

I går åpnet World Crusing Club påmeldingene til Atlantic Rally for Cruisers 2010.

Publisert Sist oppdatert

SKYND DEG! World Cruising Club åpnet i går påmeldingene og det ser ut som det alerede er stor pågang. Startdatoen for den berømte transatlantiske regattaen blir 21. november 2010.
Seilasen starter i Las Palmas på Gran Canaria og ender i Rodney Bay på St. Lucia, den flotte øya i den sydlige delen av Karibien som er kjent på grunn av sine to karakteristiske topper, ”The Pytons”.

LANGE TRADISJONER. ARC arrangeres neste år for 25. gang. Stifteren av World Crusing Club, Jimmy Cornell, lanserte regatten i 1986. Den er nå blitt en begivenhet av internasjonalt kaliber, hvor Norge alltid er godt representert med mange seilbåter; faktisk er den norske flåte den mest omfattende i Skandinavia i år, og en av de største i verden. I år er 28 nasjonaliteter representert i regattaen.

- Fra 1986 til i dag har 3 908 seilbåter deltatt i ARC, forteller Andrew Bishop, Managing Director i World Cruising Club, som arrangerer regattaen. Etter førstkommende ARC (startdato 22.11.09) blir det dermed over 4000 båter som har krysset Atlanterhavet i denne seilasen.

NYTT SPORINGSSYSTEM. Satellittracking via Iridium-systemet blir innført i racingklassen i årets utgave, mens fra 2010 vil teknologien brukes også på båter som krysser havet i crusing-klassen. Hver sjette time sender en brikke din posisjon til systemet og du slipper å rapportere via mail.

Du kan lese hele nyheten på engelsk og melde deg på her.

LANGTURBÅTER 2010-11. Vi har foreløpig registrert at følgende båter starter sin langtur neste år:

SY ARIES, www.sy-aries.com, Per-Ørnulf Dæhlie og Grethe Dyngeland, Bavaria 42, fra Askøy Seilforening.

AVVENTURA, www.seilelangtur.net , Bengt-Arild Nilsen,  Martin Righetti Nilsen og Stefania Righetti Nilsen, Dufour 38 Classic, Leangbukta Båtforening, Asker (Asker Seilforening).

JAZZ, www.sy-jazz.com, Ole-Jakob, Lisbeth og Pernille Hartvigsen, Jeanneau SO 42i, fra Askøy, Bergen.

LEAHNIS, Freddy Haug, Jannicke Frantsen og Leah Frantsen Haug (3 år), Bavaria 42 Cruiser, fra Drøbak.

Reiser 28.6.09.

SY FRYD, www.syfryd.no. Wenche Magerøy, Ulf Dahlslett og Bendik Magerøy Dahlslett, Jeanneu SO 42, fra Alta.

SERENITY, ingen blogg, Fridtjov Bergmann, First 44.7, fra Milde Båtlag (Nesttun, Bergen).

SUN LADY, Rolf og Inger Mathiassen,  Jeanneau SO 42 DS, fra Harstad.

IKKE I ARC

HARRY Z, www.harry-z.com, Erik Foyn (gjentar langturen etter en første erfaring i 2006!) og makker Britt Eikemo, Bavaria 38 AC, Bergen.

MAGGIE, Espen Krag og May Linn Mæhle, Boström 37, fra Farsund, Vest-Agder.


Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.