Astronavigasjon med PC

Astronavigasjon med PC

WinAstro er programmet som hjelper deg med å navigere ved hjelp av sol og stjerner, selv om du ikke kan noe om det. En ny utgave av programmet koster bare £ 25.

Publisert Sist oppdatert

De som skal seile over åpne hav, bør ha alternative måter å navigere på, i tilfelle GPSen faller ut. Astronavigasjon er da tingen, men hvis du ikke har tid til å lære det ordentlig, kan datateknikken komme deg til unnsetning.

Med WinChart taster du inn bare solhøyden og klokkeslettet, og ut kommer en stedlinje. Du trenger ingen oppslag i nautiske- eller andre tabeller. Programmet ble brukt i flere av båtene i Volvo Ocean Race.

Jeg har selv også hatt stor glede av dette programmet gjennom mange år. Siste utgave inkluderer nå «Stellarium», et planetarium-program som lar deg identifisere stjerner og planeter.

Nå har programmet også fått sin egen web-side, hvor man blant annet kan laste ned programmet og prøve det gratis, og finne lenker til mye informasjon om klassisk navigasjon. Eksisterende brukere kan laste ned siste versjon gratis.