Atlantic Rally for Cruisers

Siste dramatiske mil på havet

Siste dramatiske mil på havet

Atlanteren serverer rampestreker helt til siste liten. Rapportene fra havet tilsier at du ikke har lov til å juble før du er i mål!

Publisert Sist oppdatert

Vi kommer tilbake med nøyaktig brukt tid etc. etterhvert, men vi kommer til å lande på ca. 16 døgn og 10 timer.

Tall kl. 1200 UTC: Utseilt distanse siste døgn: 177 nm Utseilt distanse totalt: 2737nm Gjenstående til St. Lucia: Ca. 25 nm når dette skrives, asvlutter Gabrielsen.

TØFFE SISTE DAGER. LINA 4s siste rapport etter ankomsten i St.Lucia gjenspeiler samme situasjon:

- Det var supert å anløpe Rodney Bay i kveld kl 19.35.46 lokal tid. Vi har hatt en suveren seilas med bra vær på hele turen. For to dager siden fikk vi en skikkelig squall over båten, vi broachet og det ble en del flagring og støy før alt var under kontroll igjen.

En annen båt seilte forbi like ved siden av, og vi hadde orkesterplass til hvilke krefter som er igang. Det gjorde mannskapet litt engstelig, så derfor revet vi ned og rullet inn det meste av genoaen før natten og vi har hatt to døgn/netter med redusert utseilt distanse.

GJENSYNSFEST. - Etter at vi kom i mål har vi mottatt ESCAPE, og hatt en hyggelig mottaggelse hos dem, sammen med GO BEYOND og ODIN. I morgen kommer det flere norske båter å ta imot.

ARTIKLENE HAR VEKKET OPPMERKSOMHET! - Vi ble forundret da vi kom hit og traff alle som hadde fulgt med oss. Forstår ikke at lille vi kan være så interessante. Nå skal vi ha noen rolige dager her med velkommstparty i morgen, og ellers blir det strandliv og "exploring". Vi skal bestige i hvert fall en Piton! (Journ. anm: De berømte fjellene på St.Lucia, "The Pytons")

Mens artikkelen ble til gikk altså både LINA 4 (16d 10h 35m 46s) og ESCAPE (16d 11h 34m 0s) i mål - den ene etter den andre.

I løpet av onsdag 9. desember nådde også MAGGY V, RONJA, BLUE VOYAGER og TROLLWIND Rodney Bay. For flere detaljer se World Cruising Clubs nettsider (ARC Fleet Viewer)

Vi gratulerer alle med en flott gjennomført ARC!

Samtidig venter vi på målgangen til de resterende norske båtene (SAFARI, DUFFEN og KATRINA) og til den svenske jentebåten CANTARE.

 

LINA 4 fra Fredrikstad: Patrik Sten Bøkmann,

Arne Inglingstad, Vigdis Nilsen, Carsten Ianke

og Fred Alshus.