NM i ORC

NM i ORC utsatt til applaus fra deltakerne

NM i ORC utsatt til applaus fra deltakerne

Regattakomiteen til Tønsberg Seilforening ga idag seilerne beskjed om at NM utsettes til søndag morgen. Dette til nesten unison enighet blant de fremmøtte.

Publisert Sist oppdatert

Det var mye vind som lørdag morgen vekket seilerne på Fjærholmen, klare til dyst for NM i ORC. Vinden lå i snitt på rundt 15 m/s fra nordøst.

På forhånd hadde 4 båter trukket seg fra konkurransen. Dette var Våres Båt med Arvid Kaupang, Al Capone med Christian von Trepka, Inocean med Geir Grimsrud og Camilla med Ole Martin Vordahl.

44 knop i kastene. Trond Kristensen med mannskap i TEAM AIMING 1ST hadde lørdag morgen kommet over fjorden og hatt en konstant vind i mellom 35 og 37 knop. På det verste målte de hele 44 knop i kastene og brukte en halv time mindre enn normalt på strekningen. Laget var klare for lunsj og ønsket ikke å måtte seile idag.

For Per Christian Bordal i VENTELO NORSTEAM var tanken på å seile med et storseil på rundt 100 m² uten revemuligheter ikke en ønskelig situasjon. De stiller istedet klare til søndagens utfordringer. Også for TEAM BRODINAS var det ingen stemning for å seile med deres lette båt i over 20 knops vind.

Ludvig Daae i ILLE MORO var muligens den eneste som godt kunne tenkt seg å seile idag. Der har laget satset på mye vind og stiller som fokkebåt med gunstigere rating enn om de skulle stilt som normalt. Ludvig antar at det for dem alltid vil lønne seg å seile med en 3-er i all vind over 8 knop. I år stiller de også som største båt i den lille klassen og gleder seg til å se hva de får til.

Sikkerhet i fokus. Arrangørene hadde i løpet av formiddagen sjekket ulike banealternativer. Samtlige ville bli for korte. Med også sikkerheten til deltakere og banemannskap i tankene ble det derfor besluttet å utsette NM til søndag. Til gjengjeld vil første start gå klokken 0930. Det skal bli gjennomført fire seilaser slik at NM blir godkjent. Været for imorgen ser ut til å bli opphold med rundt 10 m/s fra nordøst.

Til tross for at ingen av NM-deltakerne heiste seil idag var det ikke tomt på havet. Som bildene viser var det én som hadde våget seg utpå.

{F6AA7E35DF5C}

{F6AA7E35DF5C}