Langturseilere 2010-11

På alenetur til Gambia og Senegal

På alenetur til Gambia og Senegal

Hvordan er det å dra på langtur alene? Eventyret er mer spennende enn noensinne...

Publisert Sist oppdatert

 

Det positive med hendelsen er at den medførte at han kom i kontakt med to hyggelige reparatører fra Spania og det endte med at han spiste middag sammen med dem om kvelden. Aleneseiling fører til større åpenhet og nye, hyggelige bekjentskaper, forutsatt at du kan språk...

- Tenk deg for øvrig å oppleve enkelte naturparadiser som Våre ved Lindesnes eller Baia d`Abra på Madeira - uten å ha forstyrrende elementer rundt deg, sier han engasjert og viser til bildet nedenfor...

 

SUKSESSFAKTORER. - Jeg planla denne turen ganske lenge: siden 2006, da jeg gikk på kurs hos Andreas Holo. Hans langturkurs var den beste kilden å få informasjon fra for å forberede et slikt opplegg. Han er veldig detaljert og systematisk, og også engasjerende. Kanskje leste jeg til og med for mye før starten, men god planlegging er en av de viktigste faktorene som gjør seilasen tryggere, spesielt når du er alene. Og så må du være sikker på at båten din er i god stand og ikke skranter. Det er jo viktig uansett, men enda viktigere når du har bare deg selv å ty til for både å reparere og seile. 

VALG AV BÅT. En annen viktig ting å ta hensyn til, er å ha en letthåndterlig båt som ikke utfordrer deg for mye, fysisk sett:

- Jeg trives godt med min Elan 333, det er ingen typisk langturbåt, men den har en god størrelse og den seiler godt i lette vinder, noe som har vært veldig aktuelt på denne turen hittil. Mestparten av turen er jo kystseilas! Den blir dog litt sprelsk og rykkete når vinden øker og bølgene setter inn, sier han.