25 000 kroner i bot til Andhøy

25 000 kroner i bot til Andhøy

Troms politidistrikt har ilagt Jarle Andhøy et forelegg på kr. 25 000 for brudd på Forskrift om vern av miljøet i Antarktis.

Publisert Sist oppdatert

Det var Norsk Polarinstitutt som i mars i år anmeldte Andhøy som ekspedisjonsleder for ekspedisjonen «Wild Vikings – The Berserk Expedition» for brudd på meldeplikt, manglende konsekvensutredning, manglende forsikring, utslipp av miljøskadelige stoffer samt manglende tillatelse til å gå inn i verneområder. Det samme instituttet er den instans som etter miljøforskriften skal motta meldinger, gi tillatelser med mer for norsk virksomhet i området.

Saken er etterforsket ved Troms politidistrikt og ekspedisjonslederen er, etter ordre fra Statsadvokatene i Troms og Finnmark, ilagt et forelegg på kr. 25 000 for å ha unnlatt å sende melding til Norsk Polarinstitutt før igangsettelse, unnlatt å utarbeide foreløpig konsekvensutredning og ikke sørget for tilstrekkelig forsikring/garant for søk, redningsaksjon eller syketransport.

Andhøy har vedtatt forelegget, men har ikke ønsket å møte til avhør.

Etterforskningen har i det vesentligste gått på innsamling av opplysninger og dokumentasjon fra norske og utenlandske kilder.

Hr leser du HELE pressemeldingen fra Troms Politidistrikt.