Pinseleir med rekordoppslutning

Pinseleir med rekordoppslutning

Tønsberg Seilforenings årlige pinseleir for jolleseilere går i år av stabelen med hele 360 påmeldte barn.

Publisert Sist oppdatert

Det er ny rekord for vår pinseleir- forteller Tim Dagsberg, og også Norges største seilleir for barn. Med dette kanonværet som er meldt til helgen kommer det til å bli en veldig hyggelig samling. Og det blir spennende å se med tanke på om det blir noe vind eller ikke.

FOR JOLLESEILERE. Pinseleiren er en felles treningssamling for alle som seiler Optimist, Zoom8, Europa, Laser, RS Feva og 29er enten de er nybegynnere eller erfarne seilere. Foreningens felles målsetting med helgen er å ha "Seiltrening for barn og ungdom på et tilpasset nivå, i et trygt og sosialt miljø.” 

Iløpet av pinsehelgen får alle seilerne trening i båthåndtering, teknikk og regattastarter. Blant annet vil Per Christian Bordal, Jonathan Lewis, Tomas og Simon Kjellstrand, Frode Jørstad, Frode Johansen, Lars Loennechen og Steffen Kvalsvik bistå av de ca. 35 trenere og hjelpetrenere som kommer.

KNØTTEKLUBB. For alle yngre søsken som ikke seiler arrangeres det en knøtteklubb. Dette er aktiviteter for barn mellom 5 og 10 år på en egnet øy utenfor Fjærholmen. Dag kan fortelle at de kjører sitt eget program med blant annet krabbefiske, natursti, bading, ansiktsmaling og pølsegrilling. Dette er en aktivitet som fylles opp fort hvert år og er meget populært for de 20 småbarna det er plass til. Alt legges til rette for at familier kan samles denne helgen.

Foruten fine forhold for trening og opplæring blir det også sosialt og gode muligheter for barna å knytte nye vennskap. De eldste barna pleier å overnatte i telt, kan Tim fortelle. Det viktigste er at de får en positiv opplevelse av seiling og samlingen. Det hele avsluttes med en liten regatta der alle blir tildelt is ved målgang.

FORELØPIG PROGRAM:

Fre 25.mai   kl 19.00 - 21.00 Registrering

Lør 26.mai   kl 09.00 - 10.30 Registrering

Lør 26.mai   kl 11.00 Åpning av leiren

Lør 26.mai   kl 11.00 - 17.00 Trening

Søn 27.mai  kl 10.00 - 16.00 Trening

Søn 27.mai  kl 19.00 Pinseleirfest med disco for seilerne

Man 28.mai  kl 10.00 - 16.00 Trening med isregatta etter lunch