EM i Zoom8

Norsk tapetsering av seierspallen

Norsk tapetsering av seierspallen

Birk Kvitrud Haugstad avgjorde med to spikre og ble europamester i Zoom8.

Publisert Sist oppdatert

Av seks medaljer som ble delt ut under europamesterskapet i Zoom8 i Lignano nær Venezia i Italia, ble hele fire av dem hengt over norske skuldre. I gutteklassen gikk alle de gjeveste medaljene til norske seilere – i jenteklassen ble det sølv.

NORSK EUROPAMESTER. Den gjeveste medaljen gikk til Birk Kvitrud Haugstad fra Asker Seilforening, som med seier i to enkeltseilaser havnet øverst på pallen. 7-1-11-1 ble den vinnende kombinasjonen til Asker-seileren.

Med seg på pallen fikk han med seg Thomas Nicolaysen fra Ran Seilforening (5-13-3-3) på 2. plass og David Bjelkarøy, også han fra Ran (8-2-12-7), på 3. plass.

SØLV TIL EMILIE HOMSTVEDT. I jenteklassen klatret Emilie Homstvedt fra Sarpsborg opp på sølvplass etter den jevne serien 3-4-2-4. Vinner ble en russisk seiler, Anastasia Godovalnikova, mens finske Emilia Winqvist fra Finland tok bronsen.

VENTING. Mesterskapet, som har foregått over fire dager, har stått i sterk kontrast til påskeværet i Sør-Norge. Av de planlagte 12 seilasene klarte arrangørene med nød å neppe å få i havn. To av dagene gikk med til venting og null seiling i vindstille og silregn. Etter tre dager var det kun gjennomført en seilas, men med 5–8 m/sek vind den siste dagen, fikk man reddet mesterskapet.

VM I NORGE. Det er utvilsomt lenge siden norske seilere har tatt så kraftig for seg av internasjonale mesterskapsmedaljer, og med tanke på at VM i Zoom8 arrangeres i Norge med Ran Seilforening i august, vil trolig denne innsatsen kunne inspirere flere lokale Zoom8-seilere til innsats. Seilere fra åtte nasjoner deltok i EM-et.

Øvrige norske resultater ble:

Gutter:

11. Alexander Dahl Høgheim, Ran

22. Alexander Ringstad, Sandefjord

46. Sebastian Wirak, Asker

Jenter:

5. Line Gaard Pedersen, Bærum

6. Emilie Vabo, Ran