Isbjørnseilasen

Seilerfest i nytt klubbhus

Seilerfest i nytt klubbhus

Seilerfesten etter Isbjørnseilasen blir helt spesiell.

Publisert Sist oppdatert

Det nye klubbhuset til Bergens Seilforening skal offisielt innvies 4. mai, men deltagerne i Isbjørnseilasen kan allerede til helgen få en føling med hva de nye lokalene har å by på.

FROKOST OG FEST. – Tradisjonelt har seilasen vært arrangert i midten av mars, men i år tok arrangementskomiteen sjansen på at byggingen av klubbhuset skulle gå helt etter planen og utsatte seilasen i tre uker, slik at seilerfesten kunne holdes i det nye flotte klubbhuset – før det er egentlig offisielt åpnet. Heldigvis har alt gått etter planen, og klubbhuset er overlevert fra entreprenøren på tidtabellen, forteller Jan Hjellestad i Bergens Seilforening og leder av Isbjørn-komiteen.

 

– T&H-seilerne er så giret på det nye klubbhuset at de tar det gjerne i bruk , selv om vaskemaskinen og møblementet ikke er helt på plass ennå. Dette blir kjempegøy! Vi serverer også felles frokost før regattaen på lørdag, sier han.

29 båter er påmeldt til Isbjørnseilasen, som inngår i Hordaland Seilkrets’ vintercup.

SEILERKRO. At sesongen er i gang inspirerer også til annen aktivitet. 9. april kommer Thomas Nilsson for å holde foredrag om «Den gode starten» i serien av Hordaland Seilkrets’ Seilerkro, som denne gangen går i regi av Bergens Seilforening.

– Thomas gir oss denne kvelden de beste rådene og tipsene til hvordan vi setter egen båt og mannskap i best mulig posisjon i starten og ved merkerundingene. Dette gjelder både taktisk – det vil si båt mot båt, men også strategisk i forhold til hvordan vi ønsker å gå på banen. Thomas trekker vanligvis mange seilere i Bergen. Bergenserne regner ham som en av sine siden han har vært mye på besøk og seilt i våre farvann.

STATUS OM CONTAINERHAVN. En annen sak som opptar seilerne i Bergens Seilforening er de foreliggende planenen om en container-havn i foreningens umiddelbare nærhet, og under seilerkroa vil den seilende regiondirektøren i Jernbaneverket, Lars Christian Stendahl, og foreningens formann, Harald Thomsen, gi en status om hvor saken står. En container-havn kan i verste fall frarøve foreningen regattabanene de har for all fremtid.