Bergens Seilforening

Stormøte i ny storstue

Stormøte i ny storstue

– Uten nytt klubbhus hadde vi ikke hatt plass til dette!

Publisert Sist oppdatert

Bergens Seilforening kan allerede nå – flere uker før det er offisielt åpnet – konstatere at de har – og vil komme til å få –  stor glede av sitt nye klubbhus. I helgen ble det fylt av seilere som deltok i Isbjørnseilasen til både frokost og fest, og på onsdag denne uken var rundt regnet 70 seilere samlet for å lære om hvordan de skulle få en god start og bedre merkerundinger.

– Uten nytt klubbhus hadde vi ikke hatt plass til dette!

START-LÆRDOM. Det slår foreningen fast på sin hjemmeside. Anledningen var arrangementet «Seilerkroa» som går på rundgang mellom foreningene i Hordaland Seilkrets, og det var regjerende norgesmester i Express, Thomas Nilsson, som hadde tatt turen for å dele på kunnskapen sin.

– Han klarte å holde forsamlingen i sin hule hånd i nesten 3 timer, kun avbrutt av én kaffepause. Alle som var tilstede lærte mye denne kvelden i BS nye storstue, heter det videre fra Bergens Seilforening.

HAVNE-TRUSSEL. Men det er ikke bare gode starter og merkerundinger som opptar bergenserne. Planene om en ny containerhavn ved Flesland kan frarøve dem neon av deres viktigste regattabaner og seilarenaer. Dette temaet ble også berørt denne onsdagskvelden gjennom foredrag av Lars Christian Stendahl fra Jernbaneverket og Svein Arne Sveen, som sitter i Bergens Seilforenings eiendomsutvalg og leder foreningens arbeidsgruppe som engasjerer seg i motstandsarbeidet i havnsaken.

– Sveen orienterte om planprosessen, foreningens arbeid med saken og viste hvilken konsekvens en mulig ny havn i Flesland-Hjellestad området vil ha for seilsporten og fritidsinterrene, fortelles det på Bergens Seilforenings nettside.