Beneteau-forhandler 

Kjente seilere blir Beneteau-importører

Kjente seilere blir Beneteau-importører

To profilerte OL-seilere overtar Beneteau-importen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Normar Yachts AS annonserte at de vil avslutte sin virksomhet som importør for de franske Beneteau-båtene, er det nå klart at det blir det nyopprettede selskapet NorMaritime som kommer til overta. Bak det nye selskapet står Ole Petter Pollen og Geir Dahl Andersen med halvparten av eierandelen hver seg.

Overtagelsen skjer 1. juni 2014.

Les også: Normar AS sier farvel til Beneteau

SALG FRA OSLO. Ole Petter Pollen har gjennom selskapet Pollen Maritime også agenturet på Hallberg-Rassy-båtene, men også dette agenturet vil nå inngå i NorMaritime. Det vil også representere Yachtbroker på bruktbåtsiden. Daglig leder blir Geir Dahl Andersen, tidligere OL-seiler i 470, og med fartstid fra bilbransjen. Selskapet vil ha lokaler på Dronningen, der Pollen Maritime i dag holder til.

– Vi tror et effektivt system for salg av brukte båter er en nøkkel for økt nybåtsalg i fremtiden, sier Pollen, som tok sølv i OL i båtklassen Flying Dutchman i 1988.

FRA BILBRANSJEN. – Geir Dahl Andersen har de siste årene jobbet i detaljhandel som salgs og markedssjef, for kjente merkevarer som Mercedes-Benz, Peugeot og Volkswagen. En klar strategi som omhandlet aftersales, salg og markedsføring, i en ny tid for den maritime bransjen, gjorde at NorMaritime ble valgt som ny importør for Beneteau I Norge, opplyser det nye selskapet i en pressemelding.

SERVICE I SON. Det nye selskapet vil ikke investere anlegg, og det vil i utgangspunktet drifte servicen fra anlegget til Normar i Son – også etter overtagelse i juni. I første omgang er målet for det nye selskapet å ivareta eksisterende kunder. I utgangspunktet er eierne de eneste ansatte i selskapet, men det er ikke uaktuelt for de nye eierne å ta over servicefolk fra Normar.

Ole Petter Pollen anslår at det finnes rundt 1000 Beneteau-båter i Norge i dag. Målet er å være blant de to største innen seilbåtsalg i Norge i tiden fremover.

– Normar har gjennom mange år gjort en fantastisk jobb i det norske markedet. Vi har stor respekt for dette og vil prøve å videreføre og utvikle det gode arbeidet som Anne-Line og Even Larsen har gjort», sier den nye importøren i pressemeldingen.