Stadig flere tar båtførerprøven

Stadig flere tar båtførerprøven

Hittil i 2014 har godt over 11 000 personer skaffet seg Båtførerbeviset.

Ved utgangen av juni vil antallet trolig ligge på ca. 20 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Av de som har fått utstedt bevis i år, er nærmere 1 500 født før 1. januar 1980. 3 100 (28 prosent) av de som hittil i år har skaffet seg Båtførerbeviset er kvinner, får Sjøfartsdirektoratet opplyst fra Norsk Test AS.

I hele 2013 ble det utstedt 14 306 båtførerbevis. Antallet for første halvår i fjor lå på 9775.

MÅ HA DET. Sjøfartsdirektoratet arbeider for å få flest mulig til å ta båtførerprøven og skaffe seg Båtførerbeviset. Alle som er født 1. januar 1980 eller senere må ha båtførerbevis dersom de skal føre en fritidsbåt med skroglengde over 8 meter – eller en båt som har motor med mer enn 25 hestekrefter.

POSITIVT. – Jeg er glad for at stadig flere avlegger båtførerprøven og skaffer seg Båtførerbeviset. Det er spesielt positivt at så mange av de som ikke er pliktig å ha Båtførerbeviset skaffer seg dette, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.

Han oppfordrer enda flere av dem som er født før 1. januar 1980 til å avlegge båtførerprøven.

– Da vil vi kunne nå mange i den voksne aldersgruppen, som er særlig utsatt for ulykker, med viktig kunnskap som kan gi bedre sikkerhet, sier Akselsen.

16 ÅR. Du må være 16 år for å få utstedt båtførerbeviset. Da vil du kunne føre båter med inntil 15 meters lengde. Det er likevel ingen begrensninger når det gjelder motorstørrelse eller hastighet.

Norsk Test AS utsteder båtførerbevisene, men det er Sjøfartsdirektoratet som bestemmer pensum for båtførerprøven. Prøven kan avlegges ved et av de mange godkjente testsentrene.

(Pressemelding fra Sjøfartsdirektoratet)