Intenst drama i Korallhavet

Intenst drama i Korallhavet

Den norske båten "Oda" med Per Aa. Mandt og Elisabeth Hval opplevde 18 timer intens dramatikk da båten de seilte sammen med tok inn vann, mye vann.

Publisert Sist oppdatert

Tre båter seilte sammen fra Port Villa på Vanuatu. Mål Cairns, nord i Australia, strekning 1300 nautiske mil. 

KORALLHAVET. Korallhavet er den delen av Stillehavet som omkranses av Vanuatu, Ny-Caledonia, østkysten av Australia og sørøstkysten av Ny-Guinea.

TRE BÅTER. Båtene var norske "Oda" med Per Aa. Mandt og Elisabeth Hval, "Southern Star" med Rob and Jo ombord og tyske "Stormvogel" med Peter og Heidi.

MIDT PÅ NATTEN. Det var dagen før St. Hansaften, 22. juni, midt på  natten i høy sjø da "Stormvogel" varslet "Oda" om at de tok inn vann. Mye vann. 20 liter per minutt, ifølge Peter og Heidi.

REDNINGSTJENESTEN I STAVANGER. "Southern Star" hadde på dette tidspunkt et lite forsprang på de to andre båtene, og ble straks bedt om å snu. Samtidig tok Per og Elisabeth i "Oda" kontakt med Redningstjenesten i Norge som de hadde tegnet avtale med da de dro på jordomseiling for to år siden.

TRE KJØLBOLTER - AV. Ombord på "Stormvogel" fikk de etterhvert midlertidig kontroll over situasjonen, ikke minst takket være en ny elektrisk pumpe som montert. Frykten var fortsatt stor for at senterbordet skulle falle av. Ved nærmere kontroll viste det seg nemlig at tre av fire bolter som skulle holde aksel og lager til senterboardet på plass var røket. - Hadde den siste bolten røket før vi fikk stabilisert/støpt senterboard fast så hadde lekkasjen vært så stor at Stormvogel  sannsynlig vis hadde gått ned, forteller Per Aa. Mandt.

TRE BÅTER - og et containerskip.18 timer, nesten to meter bølger og 20 knops vind.  Hvordan det gikk kan du lese på denne blogg-siden.

Her finner du hjemmesidene til Peter og Elisabeth og fler bilder fra den dramatiske redningsaksjonen.