Svennerseilasen

Ekstremværet skremte deltagerne

Ekstremværet skremte deltagerne

Kanskje var det varsel om ekstremvær som skremte vekk deltagerne i Svennerseilasen?

Publisert Sist oppdatert

Og dumt var nok det – for forholdene ble flotte; 7–8 m/sek vind fra sørøst.

– Vi i Larvik Seilforening er godt fornøyd med arrangementet selv om det ikke ble mer enn 17 båter, sier Marius Frenvik Odberg, som tror det var varselet om ekstremvær som skulle komme utpå lørdagskvelden, som skremte flere fra å delta.

Og været det kom, men da var regattaen over og båtene lå i havn.

LUFTIG I HAVNEN. – Det var ikke helt ideelt å ligge i indre havn utpå kvelden da vindkastene kom opp i 20–25 m/sek rett inn fjorden. Men vi seilere vet bedre enn de fleste at været får man ikke gjort noe med. Det må vi bare innfinne oss med, sier Odberg.

Med sydøstlig retning forteller at det ble lange strekk i årets Svennerseilas og det var de som maktet å få til fintrim og fart på båten som profiterte. Også de vanligvis vanskelige strømforholdene i Larviksfjorden var lette å håndtere denne gangen ettersom det bare var å holde stø kurs mellom merkene.

VINNERNE. Marius Frenvik Odberg var en av dem som mestret dette, han vant Nor Rating-klassen under 0,930 i sin Banner 28. Erik Krister fra Sandefjord vant klassen for Nor Rating-målte båter over 0,930. De to ble også årets kretsmestre i Vestfold, for Svennerseilasen talte som dette.

– I doublehanded-klassen var det ikke uventet Kristin Songe-Møller fra Asker som stakk av med seieren. Hun fikk dispensasjon til å seile singlehanded. Starten i doublehanded-klassen gikk ti minutter etter Nor rating-klassene, men det tok ikke lang tid før Kristin var med helt fremme i feltet, forteller Odberg.

PARTY. Etter regattaen skulle det ha vært fest i et partytelt, men av frykt for at det skulle blåse vekk, ble det i stedet lukket selskap for 50 seilere innendørs på uterestauranten Pica Pica.