Stor-NM 2014

Publikumsvennlig seiling

Publikumsvennlig seiling

29er-klassen med spennende semifinaler i Vågen.

Publisert Sist oppdatert

Det var litt av et syn i Stavanger i dag med 29er-jollene med gigantskipet «Queen Mary 2» som kulisse. Det var mindre vind i dag, og det er blitt litt forandringer på resultatlisten. Men de fleste favorittene holder ledelsen.

29erne seilte to semifinaler med seks seilere i hvert pulje, med åtte kjappe seilaser. Thomas og Mads Mathisen fra Risør var suveren i første pulje, mens Erik og Jan Rougier tilslutt fikk kun ett poeng mer enn Astrid Hylen Klippenberg og Rasmus Wichstrøm Munter. 

OPTIMIST. Uffe Tomasgaard er fremdeles suveren i Optimist. Det ble tre seilaser i dag også, og Mathias Berthet har styrket sin andreplass, mens Fredrik Andresen ligger 11 poeng bak.

Vilde Anine S. Berg seilte ikke like bra i dag i jenteklassen og har falt til tredje. Pia Dahl Andersen har tatt ledelsen foran Alice Moss.

BRETT. Kristian Wendelborg fikk to første plasser i dag, men Arne Frithjof Askvig har fremdeles en solid ledelse. Jakob Ruud har samme poengsum som Wendelborg.

ZOOM8. Emilie Homstvedt og Christoffer Sørlie veksler mellom å vinne eller ta andreplasser. Emilie leder med kun to poeng etter seks seilaser.

RS FEVA. Caroline Heiberg og Marie Bordal har kun førsteplasser tellende etter en stryk og åtte seilaser. Tonje Guldvog og Maren Holm Olsen har klartret opp på andre, mens Anders Bostad og Sivert Svane With er kommet opp på tredje. 

EUROPAJOLLE. Lars Johan Brodtkorb ble slått av tre seilere i første seilas i dag, og fikk bare 6. plass i siste seilas. Allikevel er ledelsen stor. Kristoffer Rosmo har klatret til sølv, mens Håvard Aker holder bronsen. 

LASER 4.7. Mads Severin Hassum-Olsen fortsetter å dominere, mens Victoria Espeseth har klatret til sølvplass, og er den eneste som har klart å slå lederen i noen av seilasene. Alexander Dahl Høgheim ligger på tredje.

LASER RADIAL. Eliteseileren Tiril Bue fortsetter å imponere og har en solid ledelse, til tross for at hun stod over en seilas i dag. Håvard Katle Fjon fra Stavanger kjenner farvannet, og er den eneste som har klart å slå Bue. Det har han gjort to ganger. Knut Reidulff fra Asker ligger på tredje.

Resultater

 

{F6AA7E35DF5C}