Stor-NM 2014

Laser-finale en vits?

Laser-finale en vits?

– En vits. Slik omtales stor-NMs finale i Laser Radial i Aftenbladet.

Publisert Sist oppdatert

[Artikkelen er oppdatert 2014.08.18 kl 18:10:00]

Norges Seilforbund forsøkte et nytt finalekonsept under stor-NM i Stavanger denne helgen. Etter de innledende seilasene under de to første NM-dagene, skulle de seks beste seilerne seile om NM-tittelen søndag. Sammenlagtresultatet fra innledningen og en finaleseilas de seks imellom skulle alene avgjøre medaljefordelingen.

NSF hadde valgt denne løsningen for å forsøke gjøre seilingen mer forståelig og publikumsvennlig.  Mens det hadde blåst og vært fine forhold i de innledende seilasene, var det lite vind søndag.

– På grensen av de forsvarlige, sier regattasjef, Ole Richard Mortensen til Aftenbladet i Stavanger, som har brakt saken til torgs.

EN VITS. – Gullfinalen ble en vits, sier Håvard Katle Fjon til avisen, og han mener dette handlet mer om publikumsfrieri enn om rettferdig konkurranse.

Han lå på en klar annenplass etter innledningen – i finalen endte han på 4. plass. Hadde de innledende seilasene hatt betydning, ville han trolig ha tatt sølv likevel.

Finaleseilasene foregikk i nærheten av havnen for at folk skulle kunne følge seilasene.

– Jeg sto helt i ro, mens en båt ved siden av fikk kjempestor fart. Å seile her som vinden ble stoppet av bygninger, sund og supplybåter er helt umulig, sier Fjon til Aftenbladet.

MÅ EVALUERES. – Jeg forstår stavangermannens fortvilelse etter finalen, sier Mortensen. – Til neste gang må evaluere om dette er en grei modell, eller om de skal bruke den vanlige.

– Det er alltid slik i seiling at noen kan være heldige i slike situasjoner. Han var uheldig. Dessuten blir en alltid litt preget når en seiler på hjemmebane og det står om en NM-tittel, sier Leif Arild Åsheim fra Norges Seilforbund til Aftenbladet.