Vinden kom til slutt

Vinden kom til slutt

Hollenderseilasen startet tregt, men avsluttet bra.

Publisert Sist oppdatert

 

Tre timer brukte den vanligvis superraske «Solo» fra start til Gullholmen, en distanse på bare seks nautiske mil, og var blant de første. Under gode forhold kunne de brukt under 30 minutter. 

– Vi hadde en bra start og gennakeren stod på skuddet. Etter en times seiling var det bare Gode venner som var i nærheten, resten ble distansert, skriver Rune Aasberg og Simen Løvgren på Nor Challange bloggen. Strategien var å ligge vest, men Class 40 båten havnet for langt øst. 

– Vi var langt foran feltet midtveis mellom Bastøy og Hollenderbåen når vinden kom. I begynnelsen var den svært urolig og vi ble «narret» over mot øst av fjorden, et stort avvik på vår strategi. Dette ble helt feil. Feltet bak valgte riktig, og tjente på å holde seg på vestsiden. Vårt forsprang ble raskt spist opp, men vi kom oss tilbake til vestsiden og kom inn på topp av alle på runding Hollenderbåen. «Solo» kom til slutt på 4. plass.

 

VANT I STILLA: Morten Nissen-Lie klarte å holde et bra driv i Elan 37 «Mimoka» i den lette vinden på morgenkvisten. Da vinden kom ved kl 14.00 tiden hadde båten plassert Gullholmen, og holdt seg midt i feltet, og slo på vindkantringer. 

– Vinden slang mye. Vi fikk en bra østlig dreining, men etter hvert dreiet vinden over mot sydvest, så vi stod opp Hollenderbåen fra Bollerne, forteller Morten Nissen-Lie. Han ble nummer to i shorthandklassen. 

 

INNE FØR MØRKET: – Vinden holdt seg etter hvert stabilt opp mot 8 m/s. Det ble en skarp slør med spinnaker fra Hollendebåen, men fikk et bra strekk fra Missingen mot mål. Nesten alle valgte å gå innenfor på vei nordover, og det var nok trykk i vinden for at det lønte seg, forteller Nissen-Lie. Han kom i mål kl 20.55, før det ble mørkt. Maksimaltiden var satt til kl. 23.00, og den var det ikke alle som rakk. Mange så det, og brøt. 

 

VINNERE

 Flerskrog: Siste Skrik, Geir Almquist 
 NOR-R Kl 1 Bane H1: Felicity, Sigbjørn Aarak  
 NOR-R Kl 2 Bane H2: SANA, Ole Fredrik Melleby 
 NOR-R Kl 3 Bane H2: Iggy, Christian Grimsgaard 
 NOR-R Kl 4 Bane H3: Andante, Terje Hall-Torgersen 
 NOR-R Kl 5 Bane H3: Fri av Fjærholmen, Jan Petter Rød  
 NOR-R Kl 6 Bane H3: Milliways, Andreas S.T Brunvoll 
 NOR-R Kl 7 Bane H3: Chaos, Morten Opstad  
 NOR-R U/sp Kl 1 Bane H1: Yr, KETIL KOHMANN 
 NOR-R U/sp Kl 2 Bane H2: Somle, Morten Hansen 
 Shorthanded 1 Bane H3: Slappa, Tobias Brodtkorb  
 Shorthanded 2 Bane H3: Ille Moro, Ludvig Daae 
 Skøyter Bane H1: Taralden, Jørn Steingrim Andersen 
 Turklasse Bane H1: Cortana, Stig Hagestande 

 

Du finner resultatlisten her.