Gaffelriggseminar i Fredrikstad

Gaffelriggseminar i Fredrikstad

 Maritimt Center på Isegran i Fredrikstad er stedet for det nordiske Gaffelriggseminaret som starter torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Seminaret som Hardanger og Voss Museum står bak i samarbeid med Mairitimt senter i Fredrikstad, blir en god blanding av foredrag, praktisk opplæring ombord i båtene og regatta.

55 DELTAKERE. Seminaret har samlet 55 deltakere. Hovedtyngden kommer naturlig nok fra Norge, men Gaffelriggseminaret har også deltakere fra Danmark og Sverige. Deltakerne får gleden av å kunne benytte ialt 10 redningsskøyter og losbåter.

NETTVERK OVER LANDEGRENSENE. - Vi har mye kompetanse i hvert vårt land. Dette handler blant annet om å bygge nettverk over landegrensene, forteller John Walsted som er fartøyvernkonsulent ved Hardanger Fartøyvernsenter og som sammen med kollega Morten Hesthammer har holdt i seminartrådene.

UNGDOM. - Det er viktig, understreker Walsted, - at vi kan bringe videre kunnskap om båtene og hvordan de skal håndteres og vedlikeholdes videre til yngre mennesker. Det er et stort behov for mannskap på disse båtene, forteller han.

NYTT LAND. Arrangementet i Fredrikstad er det første, nordiske seminaret. Målet er at Gaffelriggseminaret skal gå på rundgang i de nordiske landene.

Her kan du lese program for Gaffelriggseminaret 2014.