Henri Lloyd Bergen Singlehanded

Alene-seilernes store Vestland-oppgjør

Alene-seilernes store Vestland-oppgjør

14 «vetereaner» stiller til start for 5. gang.

Publisert Sist oppdatert

63 båter stiller til start i Henri Lloyd Bergen Singlehanded, som i år arrangeres for 5. gang. Regattaen er blitt en populær utfordring for Vestlandets mange shorthanded-seilere, og hele 14 seilere deltar for 5. gang.

– Alle de 14 seilerne som har seilt i alle de fire foregående årene, er påmeldt og vil få utdelt flagg med 5 stjerner om de fullfører, forteller Magne Aalen i Bergens Seilforening.

Og av deltagerne dette gjelder lister han opp:

FAVORITTER. – Både Jørund Fjøsne, Elan 37, som nesten ble Årets Shorthanded-seiler i fjor, og Kjell Ove Klungrehaug, Bavaria Match 35, som vant  Askøy Shorthanded Race (sammen med Karl Otto Book) tidligere i år er blant disse. Også Pål Holst og Morten Ådland i sine Elan 37 og Jan Hjellestad og Trond Wickman i sine Hanse 430, er blant veteranene som konkurrerer i toppen, så det forventes sekundstrid.

10 seilere er påmeldt for 3. gang og vil få flagg med 3 stjerner ved fullføring.

Også i år blir det egen klasse for Knarr, og de har en ekstra utfordring ettersom de ikke har lov til å ha autopilot.

TRACKING. – Regattaen trackes med RaceQs, som er en gratis app for smarttelefon. Vi regner med at det kommer en del båter på fredags kveld, og under Singlehanded Café i klubbhuset blir det miniseminar i å få samkjørt telefonene med riktige innstillinger, forteller Aalen.

yr.no har i den siste tiden vært varierende i sine varsler, men slik det ser ut nå, tegner det til å bli en rolig dag på Korsfjorden. Østlig vind – 4 m/sek.

HVEM ER BEST? Etter regattaen blir det festmiddag og premieutdeling i Bergens Seilforenings nye storstue. Da vil det være klart hvem som er Vestlandets beste singlehanded-seilere.

Regattaen teller med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vekttall 1, og den vil kunne få avgjørende betydning for plasseringene i toppen.