Fra messa til VM

Fra messa til VM

Våre beste jolleseilere selger båter i dag, og drar til VM i morgen.

Publisert Sist oppdatert

 

Søsterene Ragna og Maia Agerup kjemper mot Marie Rønningen og Helene Næss om å delta i OL i 49er FX. På land er de venninner, på banen er det konkurrenter.

–      Vi hjelper hverandre så godt som mulig, og er med på å løfte hverandre opp, er jentens konklusjon under messen på Aker Brygge. Der er de fire hyret inn av NorMaritime AS som selger Hallberg-Rassy og Oceanis. Hver av jentene har fått en kjapp opplæring på hver sin båt.

–      Det er mest interesse for Oceanis 38, men svært mange kommer om bord på Sense 50 for å titte.

 

ISAF VM. I morgen drar jentene til Santander i Spania for å seile ISAF VM. Arrangementet holdes hvert fjerde år, to år etter OL. Mesterskapet er det største og viktigste de har seilt.

Du kan følge hvordan det går med de norske seilerne her. 

– Nå har vi muligheten til å kvalifisere oss til OL. Blir en av de norske båtene blant de ti beste nasjonene, så er Norge kvalifisert til å stille. Vi er helt klart så gode at det er mulig, forteller Agerup.

 

NY KLASSE: 49er FX er en ny klasse i OL. Skroget er likt som 49er, men båten har 15 prosent redusert seilareal, tilpasset jenter.

– Seilene på 49er FX er mer moderne, og i mye vind er vi raskere enn gutta. Vi har også en bedre gennaker, som guttene også vil ha på sin båt. Det får de nok etter OL i 2016