Fem nye båter til Bodø

Fem nye båter til Bodø

En Luffe 3.6 fant tidligere i år veien til Bodø, og ytterligere tre Arcona og en Bavaria er kjøpt av BFS-seilere.

Publisert Sist oppdatert

Ny havn i Bodø gir rom for større båter. Havnen kan ta større båter enn hovedhavnen ved moloen har kunnet tilby, og er et kjærkomment tilskudd både for gamle og nye båteiere i byen.

To Arcona 400 og en 370 er nylig kjøpt av BSF-seilere. Båtene ligger på Østlandet, og vil bli tatt nordover neste år. Samtlige kjøpere har kjøpt nyere båter uten at den de har fra før er blitt solgt.

– Vi har vel samtlige tre tenkt på ny/nyere båt, men det har ikke vært noen felles plan i dette. Foruten tre Arconaer kommer det en ny Bavaria 38 neste år. Olav Taraldsen har allerede fått sin Luffe 3.6, så det blomstrer i vårt lille miljø, forteller Helge Andreassen, som sammen med Elin Fjelltun har kjøpt Arcona 370.

Britt Nyland Gustavsen og Håkon Sten Gustavsen har kjøpt 400, Nils Eldby 400, Ola Sakshaug Bavaria 37 og Olav Taraldsen Luffe 3.6.

– Litt morsomt er det at fire kjøpere har bakgrunn i luftfart. Britt, Håkon og Ola er flygeledere, Nils er maskinist på Sea King redninghelikopter og jeg er pensjonert flykaptein, forteller Andreassen.

Med innkjøpene er de fire nye båtene er det tre BSF-båter til slags; HR 352, Mamba 33 og Contrast 36.

Andreassen er ikke bekymret for videresalg av den gamle bten.

– Hvis jeg ikke får solgt den, blir jeg å leie den ut en stund, så det skal nok gå bra.