Enklere rev

Enklere rev

Single-line reef gjør det trygt og kjapt å redusere seilstørrelsen. Seldén har laget en video som viser hvordan det gjøres.

Publisert Sist oppdatert

 

Single-line reef, eller rev med en line gjør at du slipper å gå på dekk for å redusere storseilet. Systemet ble utviklet av Dehler, men Seldén har utviklet konseptet med en egen bom med utveksling. Denne utvekslingen gjør at det kreves mindre krefter for å utføre revet, og belastningen på utstyret reduseres. Strekkfast reveline er en viktig del av utstyret.

 

MER LINE: Single-line rev krever at det er minimalt med friksjon. Du strammer halsen av seilet både i for og akterliket på en gang. Et tips fra videoen er å sette et merke på fallet der det skal stå med rev. Det gjør at du slipper å stramme opp fallet igjen, etter å ha sluppet storseilet ned til revehøyde. Alt som kreves er å stramme inn revelinen.

 

BYGG OM BOMMEN: Bakdelen med Single-line reef er at det blir mye tau i cockpiten etter å ha strammet inn revelinen. Systemet må også løpe fritt. Det kan være mulig å bygge om en standard bom til Single-line reef er, men da må blokken i front av bommen flyttes fra undersiden til oversiden, men da får du et direkte system, uten utveksling.

Det er også mulig å lage en haling på fremre revepunkt, og føre dette bak til cockpiten. Da slipper du å gå på dekk, men må trekke i to liner for å reve seilet.