Nordenfjeldske Seileruke

Stort arrangement – liten seilforening

Stort arrangement – liten seilforening

For første gang skal Malvik og Stjørdal Seilforening arrangere Nordenfjeldske Seileruke.

Publisert Sist oppdatert

Nordenfjeldske Seileruke er en av Norges eldste og mest tradisjonsrike regattaer. Den så dagens lys allerede i 1917. og det er en regatta som går på rundgang mellom seilforeningene i midt-Norge. i 2015 er det første gang den lille foreningen Malvik og Stjørdal Seilforening står som vertsskap, og allerede nå er forberedelsene i full gang.

Rundt regnet 60 båter er ventet å stille til start, og da snakkes det om båter fra Tromsø i nord til Ålesund i sør som skal bruke Trondheimsfjorden som kappseilas-arena. Det betyr at mellom 250 og 400 seilere vil komme til Stjørdal 24.–28. juni. Og nettopp datoen er ny, for vanligvis har regattaen funnet sted i slutten av juli.

TIDLIGERE ENN FØR. – Avtagende deltagelse i de senere årene er bakgrunnen for at vi nå har valgt å skyve regattaen frem til sommerferiens begynnelse. I håp om at det skal passe seilerne bedre, sier Magne Kjerkreit i Malvik og Stjørdal Seilforening.

Nordenfjeldske Seileruke arrangeres annet hvert år, og utgave n i 2015 er den 61.. To dager er avsatt til distanseseilaser, mens det blir en dag med baneseilaser.

– Vår populære regatta «Saltøya Rundt» vil inngå som en av de to distanseseilasene, sier Kjerkreit.

SPONSORER. Nå forsøker seilforeningen å finne samarbeidspartnere og sponsorer som vil profilere seg i seilmiljøet i regionen.

– De får en unik mulighet til å bidra til å skape en fest for byens befolkning og for alle seilinteresserte nordenfjells. Vi i Malvik og Stjørdal Seilforening har ambisjoner om å skape et meget godt sportslig arrangement med gode tilbud både sportslig og sosialt, sier Magne Kjerkreit.

«Storebror» Trondhjems Seilforening arrangerte Nordenfjeldske Seileruke i 2013. Nå skal «lillebror» i Trondheimsfjorden forsøke å lage et like bra arrangement i 2015.