Rekruttering

Flere barn på sommercamp i år

Flere barn på sommercamp i år

Flere barn enn noensinne deltok på sommerleire i år.

Publisert Sist oppdatert

Flere seilforeninger har arrangert sommerleire for barn og unge i mange år, og stadig flere tilbyr det. Og populariteten synes bare å øke. Barna synes det er moro å være på, ved og i sjøen, og foreldrene er lettet. Det at leirene gjerne arrangeres de første ukene etter at skoleferien begynner, representerer for mange en velkommen logistikk-løsning før sommerferien tar til for hele familien.

Flere foreninger arrangerer også sommerleire i de nærmeste ukene før skolen starter igjen.

SOLID ØKNING. En opptelling av aktiviteten til de 12 seilforeningene som i år har fått støtte av GjensidigeStiftelsen til prosjektet «Seiling for alle», som nettopp går ut på å arrangere sommerleire med seiling i sentrum, viser en solid økning i aktiviteten. For mens leirene i 2013 samlet ca. 900 deltagere, har over 1600 deltatt i år.

Dette skyldes at foreningene har fått mer utstyr slik at de kan arrangere leire for flere, og det er midler fra GjensidigeStiftelsen som har bidratt til dette. Seilforeningene har dessuten arrangert flere sommerleire enn tidligere. De 12 seilforeningene har gjennomført over 40 leire.

ALLSIDIG. Et typisk trekk ved sommerleirene er at de ikke kun er et tilbud til foreningens egne seilere, men at de er for alle barn og unge i kommunen. Seiling er som regel hovedingrediensen, men på leirene står også padling, vindsurfing, bading, fiske, vannski, leker og utflukter på programmet. For en del av barna gir dette mersmak, og fra så godt som alle leirene rekrutteres det barn som i én eller annen form begynner å delta i foreningens egne seilaktiviteter.

– Rundt regnet 20 prosent av de som deltar fortsetter i seilforeningen, sier Per Christian Bordal, ansvarlig for sommerleirene i Moss Seilforening.

REKRUTTERING OM HØSTEN. Så stor prosentandel er det neppe i andre foreninger, og noe av årsaken til den gode uttellingen, er at Moss Seilforening, som én av få seilforeninger, tar inn nybegynnere til seilkurs også om høsten. De fleste foreninger oppretter nybegynnergrupper om våren.

– Rett etter leirene er inntrykkene ferskest og lysten til å fortsette størst, oppgir Bordal som årsak.