Juletreseilasen 2014

Tradisjonsrik optimistseilas

Tradisjonsrik optimistseilas

For 51. gang er det juletreseilas i Bergen. Det er en stor begivenhet.

Publisert Sist oppdatert

Helgen 28.–30. november inviterer Bergens og Hjellestad Seilforening alle landets optimistjolleseilere til Juletreseilas i Bergen for 51. gang.

– Etter fjorårets vellykkede arrangement med 46 deltagere, håper vi enda flere vil delta i år. Det hadde vært kjekt å se seilere fra alle seilforeninger der det finnes optimistseilere, sier Henrik Wigers Larsen i Bergens Seilforening.

FELLES INNKVARTERING. Han forteller at Juletreseilasen setter det sosiale i fokus og at arrangørene ønsker å inkludere alle.

– Vi stiller derfor ingen krav til alder på seilerne, men de må være selvstendige både på reisen og under oppholdet. Og som en bonus for de yngste, deles seilasens desidert flotteste premie – gitt av With Marine/North Sails Norway – ut til beste rekrutt.

Alle seilerne vil bli innkvartert i det nye klubbhuset til Bergens Seilforenings. Det gjelder både de lokale og de tilreisende.

– Dette skaper godt samhold mellom seilere på tvers av alder og forening.

KUN RIGG. For at de langveisfarende skal ha det så enkelt som mulig, trenger de kun å ha med seg egen rigg. Båt får de låne i Bergen. Seilasene starter kl 1100 på Hjellestad kai lørdag, og senere på dagen blir det bowling, middag og stor premieutdeling for deltagerne.

Regattaen er åpen for påmelding, og foreløpig har ni seilere funnet sin plass på deltagerlisten.