Bergens Seilforening

Jubelår for Tur&Hav i 2014

Jubelår for Tur&Hav i 2014

Tilsammen deltok 207 båter i Bergens Seilforenings regattaer for Tur&Hav i 2014. Dette er ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

– Regattaene er Bergen Singlehanded, Stord Rundt, Serieseilasene og klubbmesterkapet og tilsammen har disse regattaene hatt en fremgang på 14 båter eller over 7 prosent i forhold til i 2013. Sammenligner vi med 2010, det første året hvor alle disse regattene ble arrangert i samme år, er det en fremgang på 17 prosent, sier Jan Hjellestad i Bergens Seilforening.

Inkluderer han foreningens populære turarrangement, Fjord & Fjell, som inkluderer både seiltur og en tur i fjellet, betegner han 2013-sesongen som et jubelår for Tur&Hav-klassen i foreningen.

DELTAGERREKORD. – Mange foreninger sliter med tilbakegang i deltagelsen, og Tut&Hav-utvalget er derfor stolt over å klare å øke deltagelsen i år. Enkeltregattaene varierer fra år til år, og i 2014 er det spesielt gledelig å registrere deltagerrekord i klubbmesterskapet, der det stilte 36 båter i Tur&Hav. Dette er et klart uttrykk for at interessen har tatt seg opp om bord i båtene med Bergens Seilforening-standeren under salingen, sier en fornøyd Jan Hjellestad.