Haugesund Seilforening

Liten seilforening i stor vekst

Liten seilforening i stor vekst

Rekruttering og engasjement har gitt jollegruppen i Haugesund sterk vekst.

Publisert Sist oppdatert

– Etter noen rolige år har jollegruppen i Haugesund Seilforening vokst kraftig i de siste årene.

Det forteller Elin Tollevik Garvik i foreningen, som nå har over 20 optimistseilere, i tillegg til flere Zoom8- og Laser-seilere. Det er det høyeste antallet på mange år.

– Inngangsporten til seilforeningen har for mange vært sommerleiren «Gøy på vannet». I år ble den arrangert for tredje gang, og tilbudet er blitt så populært at det tidligere har vært venteliste for å være blant de 30 det har vært plass til, sier Garvik.

FLERE MED. Der ble det i år arrangert to leire, noe som ga flere anledning til å være med.

– I løpet av leiruken får deltagerne oppleve sjø- og båtliv, de lærer knuter og sjøvettregler, drar på skattejakt og utflukter og bader masse. Selv om det ikke er seiling som har hovedfokus, er leiren en fin introduksjon til miljøet i jollegruppen. Mange deltagere har det så gøy at de kommer tilbake for å delta på Optimist-nybegynnerkurs og blir aktive seilere i jollegruppen.

REISER UT. Garvik mener også at det for en liten klubb er viktig å oppsøke større miljøer. I forkant av 2014-sesongen var derfor flere av seilerne på rekruttsamling i Stavanger og på pinseleir i Ran Seilforening.

– Slike arrangementer er både lærerike og sosiale. I 2014 har Haugesund Seilforening hatt deltagere i A- og B-klassen i norgescup, seilere i nordisk juniormesterskap i Zoom8 og deltagere i Junior Cup under stor-NM i Stavanger. Det er et høydepunkt å være med på store arrangementer som dette, treffe andre seilere og oppleve tettpakkede startfelt og krevende forhold. Fokus er ikke først og fremst på plassering og resultater, men på å utvikle seg og lære mest mulig og på å ha gode opplevelser både på sjøen og sosialt, sier Elin Tollevik Garvik.