Asker Seilforening

Spennende tider for brettgruppen

Spennende tider for brettgruppen

Med ny «lady surf»-gruppe og et fullspekket program går brettseilerne i Asker vinteren i møte.

Publisert Sist oppdatert

Brettseilingen i Asker består av fire forskjellige grupper. Nybegynnere, viderekomne, NC-gruppen og «Lady surf Asker». Klassekaptein Stein Anders Sundby har klare målsetninger for seilerne sine:

– De yngste brettseilerne våre seiler Fanatic-brett med seil helt ned i 2,5 m2, mens de eldre gjerne seiler Bic eller RS:X. Asker Seilforening har samme mål som brettklubben og seilforbundet; å få så mange som mulig over på Bic, og etter hvert til RS:X. Det er her det er mest konkurranse, og RS:X er dessuten en olympisk klasse, sier Stein Anders.

REKRUTTERING. Asker Seilforening har de siste årene opplevd at flere og flere unge er blitt interessert i å begynne med vindsurfing. Stein Anders tror mye handler om rekruttering.

– Antall nye seilere har vist seg å være helt proporsjonalt med den jobben vi har lagt ned i rekrutteringsarbeid. Det hele handler om hvor synlige vi klarer å være, og hvor tidlig vi klarer å fange interessen, sier Stein Anders.

Klassekapteinen presiserer at målet ikke er å rekruttere fra de andre seilklassene.

– Det har ingen hensikt for oss å rekruttere fra de andre gruppene. Vi må se på foreningen som en enhet og ha mål om at så mange seiler som mulig. Likevel kan vindsurfing være et godt alternativ for unge seilere som velger å slutte i for eksempel Optimist. Brett, RS Feva og 29er er utrolig spennende alternativer og et steg vekk fra det tradisjonelle, sier Stein Anders.

TRAVEL VINTER. NC-gruppen består av mange ivrige regattaseilere og de har ikke tenkt å la vinteren være ren ventetid mot neste sesong.

– I vinter blir det arrangert barmarkstrening gjennom brettklubben. Der får brettseilerne gode muligheter til å vedlikeholde formen, selv om det blir mindre tid på vannet. Det er også planlagt seks samlinger i Cádiz hvor det vil delta opp mot 20 brettseilere fra hele landet, sier Stein Anders Sundby.