Jabuka Race

Norsk 2. plass i Kroatia

Norsk 2. plass i Kroatia

Lars Petter Karlsen og Tor Hove satte nesten alle de kroatiske Seascape 27-ene på plass på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Jakuba Race er en av de større regattaene i Kroatia, og da den ble avviklet i forrige uke, deltok 95 båter. En av dem var norske, og i den satt Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad og Tor Hove fra Bærum. De seilte Karlsens Seascape 27, SEAYOU, som hadde blitt kjørt ned til Adriaterhavet etter at Karlsen tidligere i høst hadde blitt nummer to i danskenes store soloseilas, Sølvroret.

HØY FART. – Jakuba Race er en havgående regatta der de to møtte seks andre Seascape 27, men i motsetning til de andre som seilte med fullt mannskap, seilte Lars Petter og Tor doublehanded, forteller Vidar Moe, som var med på turen til Kroatia.

Moe forteller at regattaen startet i lett vind fredag kveld, og da feltet forsvant ut av tracking-bildet ved 04-tiden om natten, hadde den norske båten kun fem-seks av de ialt 95 båtene foran seg, og de var først av Seascapene.

– Vinden økte sakte, men sikkert og det ble en artig tur til mål med supre hastigheter. Det endte med en 2. plass i klassen på den norske båten – kun fem minutter bak vinneren. Totalt bel de nummer 16 av 95, forteller Vidar Moe, som filmet den norske båten på vei mot mål.