Vind i seilene - 22. november

En dag med vind, vann og seiling

En dag med vind, vann og seiling

Vitensenteret INSPRIA inviterer i samarbeid med Norges Seilforbund til en dag fylt med vind, vann og seiling.

Publisert Sist oppdatert

Vitensenteret i Østfold er i helgen stedet for seilinteresserte, nye som gamle. Her vil man kunne lære om fysikken bak seiling i en spennende aktivitetsløype, og samtidig ha det moro.

AVANSERT SEILSIMULATOR. – Vi har fått tak i en avansert seilsimulator fra England med vindgenerator og sensorer på blant annet ror og seil, forteller Per Christian Bordal i Norges Seilforbund. 

– Vi ønsker å nå ut til potensielle nye interesserte og da er det spennende å prøve kanskje Norges flotteste vitensenter, sier han.

– Her ligger forutsetningene til rette for et meget spennende arrangement som kan bli en modell for andre steder i landet.

I SEILSPORTENS TEGN. Inspiria har laget et opplegg i tett dialog med Norges Seilforbund der hele vitensenteret settes i seilsportens tegn. Det er lagd egen konkurranseløype med ti spesiallagde aktiviteter i tillegg til at senterets vanlige tilbud er tilpasset dagens tema.  

– Det er veldig hyggelig at Norges Seilforbund ønsker å samarbeide med oss om et slikt spennende arrangement, sier administrerende direktør ved Inspiria, Geir Endregard.

– Dette viser en ny bruk av senteret som vi garantert vil se nærmere på fremover, fremhever han.

KM-MEDALJER. I tillegg til aktivitetene skal lokale kretsmestere i seiling få medaljer for sin innsats tidligere i år. Og da kanskje med et litt større og annerledes publikum enn vanlig.

Norges Seilforbund og Sparebankstiftelsen sponser inngang på vitensenteret og dermed blir billettprisen kr 75 denne dagen.

– Til glede for både medlemmer og ikke-medlemmer av seilforeningene, sies det fra NSF.

Dørene åpner kl 10. Konkurranse/aktivitetsløype starter kl 1200.