Med spansk trener

Kristian Ruth tilbake på landslaget

Kristian Ruth tilbake på landslaget

Kristian Ruth er tilbake på landslaget, og seilforbundets trenerkabal frem mot OL i 2016 er gått opp.

Publisert Sist oppdatert

Laser-seileren Kristian Ruth er, uten sammenligning for øvrig, ferdig med sin «Northug-tilværelse» med eget treningsopplegg. Nå er han tilbake på landslaget i seiling.  Ruth fortsetter imidlertid med Mills som sponsor, for i motsetning til skiforbundet, ønsker NSF at seilerne skal ha personlige sponsorer.

– Rett og slett fordi NSF ikke selv makter å finne tilstrekkelig med sponsorer til landslaget, sier sportssjef Jan Steven Johannessen.

NY TRENER. Ruth har også avsluttet sitt personlige samarbeid med treneren Brett Beyer, men sammen med Mathias Mollatt, Hermann Tomasgaard og Henrik Begby får han nå en ny internasjonal trenerkapasitet.

– Vi har ansatt den spanske treneren Anton Garotte på halv tid.  Han har en lang trenerkarriere etter at han selv sluttet å seile Laser, og han har nettopp avsluttet sitt engasjement som landslagstrener for Belgia, forteller sportssjefen.

Garotte vil få ansvaret for Laser Standard-seilerne, mens Jan Steven Johannessen selv vil følge opp jentene i Laser Radial.

– Vi vil imidlertid arbeide mye sammen. Vi har kunnskaper som utfyller hverandre godt. Garotte er god på fart og teknikk i lite vind, jeg kan mye om det samme i mye vind.

NY TYSK TRENER. Seilforbundet har også, sammen med 29er-klubben og KNS, fått på plass en fulltidsansatt landslagstrener for skiff-seilerne. Tyske Kolja Völkers har praktisert som skiff-trener helt siden Christoffer Sundby og Frode Bovim var på topp i 49er-klassen.

– Völkers har i den siste tiden jobbet som frilanstrener for det tyske seilforbundet, blant annet med å kartlegge forholdene på OL-banen i Rio de Janeiro. Så ved siden av å få en dyktig skifftrener, får vi også litt ekstra kunnskap om Rio de Janeiro med på kjøpet.

Jan Steven Johannessen forteller at Völkers får ansvaret for 49er FX-seilerne, men tyskeren skal også jobbe med 29er-miljøet rundt om i seilforeningene.

– Målet er at vi skal få et stabilt og robust skiff-miljø i Norge, sier Jan Steven.

RESTEN AV KABALEN. Peer Moberg vil fortsette som trener for Finnjolle-seileren Anders Pedersen, mens Jacob Haug som tidligere følger paralympics-seilerne. De norske brettseilerne fortsetter med polske Jaroslaw «Jerry» Miarczynski.

– Målet vårt var at alle landslagsklassene skulle få oppfølging av en trener i minimum en 50 prosent-stilling, og det har vi nå klart, sier en fornøyd Johannessen.

Prisen å betale for dette blir imidlertid at seilerne selv må bidra med større egenandeler for å kunne gjennomføre det programmet landslaget legger opp til for seilsesongen som venter i 2015.