Asker Seilforening

Rekruttering fra RS Feva til 29er

Rekruttering fra RS Feva til 29er

RS Feva er blitt det viktigste springbrettet til 29eren.

Publisert Sist oppdatert

Fra Asker Seilforening kjøpte sin første RS Feva i 2009 og frem til nå, har interessen for både RS Feva og 29er nærmest eksplodert.

RS Feva-gruppen i Asker Seilforening har vokst fra å bestå av én seilende båt i 2009, til å bestå av egen nybegynner- og regattagruppe. Klassekaptein for 29er og tidligere trener for RS Feva, Pål Stiansen, tror mye handler om å ta vare på de seilerne som ellers hadde sluttet.

– Vi har sett at veldig mange av de unge seilerne som ikke fant seg helt til rette i Optimist, fant sin plass i RS Fevaen. RS Feva er noe helt annet, og mange seilere blir motivert av muligheten til å seile med en makker. For rekrutteringen vår har dette vært helt avgjørende, sier Stiansen.

FEM NYE 29ERE. I løpet av det siste året har 29er-gruppen i seilforeningen fått hele fem nye båter. Disse kommer direkte fra RS Feva. Til neste sesong er det på vei tre helt nye 29er-lag, fra henholdsvis Optimistjolle og Zoom8. Stiansen har stor tro på at trenden skal fortsette.

– Neste sommer vil det seile mellom ti og tolv 29ere her i seilforeningen. Dette er utrolig positive tall. Vi har på få år gått fra ingenting til å være en stor gjeng. Vi har også fått med Ludvig Lilleby Johansson som 29er-trener. Det blir en rolig vinter nå før det blir full fart fra påske, sier Stiansen.

VIL HOLDE SEILERNE I MILJØET. Klassekapteinen ønsker å holde seilerne i miljøet så lenge som mulig.

– Det kan være vanskelig å holde seilerne i slike båtklasser etter at de er ferdige med videregående, spesielt guttene, som fort kan bli for tunge for båtene. Målet må være å gi dem et så godt grunnlag at de kan ha det moro med seiling lenge etter at de eventuelt slutter med RS Feva og 29er. Enten dette blir i stor båt, på brett eller i en jolle, avslutter Pål Stiansen.