«Langturseilere - Long distance sailors»

Langturgruppe runder 3000 medlemmer

Langturgruppe runder 3000 medlemmer

Facebook-gruppen «Langturseilere» er trolig verdens største i sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke funnet større grupper som har med langturseiling å gjøre her på Facebook, sier Stefania R. Nilsen.

5. desember rundet den norske langtursiden, som også har tiltrukket seg svenske og danske seilere, 3000 medlemmer. Siden ble opprettet av Stefania R. Nilsen, som også er kjent som skribent i SEILmagasinet, i 2009, da hun forberedte sin egen families langturseilas til Karibia.

SØKTE INFORMASJON. – Vi trengte å bli kjent med andre langturseilere for å utveksle erfaringer og kjøpe brukt utstyr. Gjennom relevante Google-søk og opprettelsen av en profil på Facebook i begynnelsen av 2009 fant jeg seilerne som skulle på tur samtidig som oss. Mange flere kom inn på Facebook senere for å få kontakt med oss, forteller hun i sin egen blogg, Creamus.

Det var det første møtet med Facebook, og mens hun skrev artikler for SEILmagasinet om langturseiler – samtidig som hun forberedete sin egen tur – gjenkjente hun et repeterende mønster blant dem hun kom i kontakt med:

– Langturseilere tørster etter informasjon og ønsker å kjøpe langturutstyr mens de planlegger turen. Samtidig er seilerne som alt har vært på langtur, i besittelse av utstyr de ønsker å selge. De har også masse kompetanse de gjerne vil dele med likesinnede.

OPPRETTET SIDEN. Det satte henne på tanken om å opprette et langturforum som var åpent og tilgjengelig for alle, og slik ble Facebook-gruppen «Langturseilere - Long distance sailors» til i 2009. Og nå har gruppen rundet 3000 medlemmer - mer enn noen annen Facebook-gruppe som er et møtested for turseilere.

Stefania R. Nilsen har også vært initiativtager og har vært med på utviklingen av Norges Seilforbunds nye nettside om turseiling.