Årets Seiler

29er-tvillinger årets seilere i Risør

29er-tvillinger årets seilere i Risør

Styret i Risør Seilforening var ikke i tvil om hvem som var årets seilere.

Publisert Sist oppdatert

Tvillingene Mads og Tomas Mathisen har hatt sin beste sesong noensinne og er godt fornøyd med egen innsats i år.

Sesongen ble avsluttet med seier på Gardasjøen i Italia. Den kom etter sesong der laget har vunnet fem medaljer. Men det har vært mange utfordringer og lærekurven har vært bratt. - Vi er imidlertid ikke alene om suksessen og har mye å takke våre støttespillere for, sier Mads.

Med tittelen Årets Seiler følger også en sjekk på 20.000 kroner. Den kommer godt med i guttenes videre satsing. 

Formannen i Risør Seilforening Kåre Karlsen forteller at valget av Årets Seiler var enstemmig og uten motkandidater.

Tokyo 2020

Tvillingene som nå satser i 29er har som ambisjon å delta i OL 2020, og da i 49er. - Vi ønsker å støtte dem i å nå sitt mål, sier Karlsen.

– Ofte når idrettsutøvere fra mindre steder drar ut, så finner de seg en størreklubb med mer robust økonomi, som kan bære dem videre. Med Tomas og Mads ønsket vi å ikke la det skje, men at de seiler for Risør Seilforening også ute i den store verden, fortsetter han.

– Jeg håper våre bystyrepolitikere er tro mot sin kommuneplan, der det blant annet står at de skal satse og dyrke sine talenter. Her er to virkelige talenter, understreker han.

Takker foreningen

–Risør Seilforening er en utrolig bra støttespiller, som har støttet oss både økonomisk og på arrangementer, og vi er veldig glade for at de følger oss opp som de gjør, sier Tomas.

Styrketrening

– På vinteren reiser vi 1-3 turer til utlandet for å bli bedre og for å vedlikeholde seilingen. Hjemme i Oslo på Norges Toppidrettsgymnas trener vi masse styrke hver dag, forteller Mads. 

Beste sted å seile

Risørs plass i hjertene til de to er åpenbar. – Grunnen til at vi er blitt så gode er først og fremst fordi vi har seilt så mye i Risør. Det er det beste stedet å seile i hele Norge, sier de to.