Dragonfly 25

En båt for yngre seilere

En båt for yngre seilere

Quorning Boats har spurt kundene om råd og skapt en båt til et nytt publikum.

Publisert Sist oppdatert

Under båtutstillingen i Düsseldorf i januar i 2014 spurte den danske produsenten av trimaranene Dragonfly, Quorning Boats, de besøkende om råd og ønsker med hensyn til hvilke egenskaper de burde vektlegge i sin nye trimaran på 25 fot.

Under Düsseldorf-messen i 2015 presenterer de resultatet; Dragonfly 25. Tanken med båten er å nå et nytt og yngre publikum.

VOKSENDE SEGMENT. – Det er et voksende segment der det å seile er noe man gjør parallelt med at man spiller golf, kjører motorsykkel, reiser og så videre. Og i dette segmentet passer en tralbar trimaran til omtrent 600 000 kroner godt, sier Jens Quorning, som kan glede seg over at verftet har 11 båter på ordreblokken.

Les mer om Dragonfly 25.

KRISEN AVBLÅST. I en pressemelding forteller verftet at all snakk om økonomisk krise ved  verftet er forstummet

–Omtrent hver åttende dag forlater en ny båt verftet. 95 prosent av produksjonen går til eksport. Faktisk har Quornings Boats utviklet seg fra å være en nisjeprodusent til å bli Danmarks nest største båtprodusent, sies det i meldingen.

– Det er en fantastisk utvikling. Den kosnervatisme som tidligere preget båtmarkedet i inn- og utland er på kraftig retur, mener Jens Quorning.