Norges Seilforbund

Riktig rekrutteringsarbeid gir uttelling

Riktig rekrutteringsarbeid gir uttelling

– Gjør man det riktige, trives ungene med seiling.

Publisert Sist oppdatert

Det mener bredde- og og utdanningskonsulent i Norges Seilforbund, Per Christian Bordal.

Han mener å ha belegg for sitt utsagn, for det er faktisk så enkelt, mener han, at de seilforeningene som gjør en god og riktig innsats, lykkes med rekrutteringen. Nå håper han at alle foreningene i landet skal fokusere på dette i vinter og i årene fremover.

ØNSKER REKRUTTERINGSANSVARLIG. – Jeg håper at vi skal komme så langt at det i ethvert seilforeningsstyre skal sitte en rekrutteringsansvarlig person. Jeg håper også det skal bli et krav at for å kunne bli godkjent som en barne- og ungdomsvennlig forening, må seilforeningsstyret ha en slik representant, sier Bordal.

Han er ikke i tvil om at den viktigste jobben en seilforening kan gjøre, er å inspirere et antall nye barn og unge til å begynne å seile hvert år.

I den sammenheng trekker han frem en annen kjepphest:

SAVNER ENGASJEMENT. – Jeg savner virkelig et større engasjement fra seilbåtbransjens side når det gjelder rekruttering til seiling. Jeg var nylig på en konferanse i Nederland, og i Europa har båtbransjen skjønt dette; at de må gjøre en innsats med å rekruttere seilere nå – for å ha noen å selge båter til om 20 år.

Per Christian Bordal mener det må en holdningsendring til fra båtbransjens side i Norge; de må i en helt annen grad enn i dag samarbeide og jobbe sammen med seilforeninger og seilskoler.

Den nye Optimistjolle-boken som seilforbundet lanserte sammen med forfatterne Øyvind Bordal og Magne Klann for noen år siden, er blitt en suksess, og førsteopplaget på 2000 bøker er utsolgt. Det mener Bordal sier noe om potensialet, men også at mange seilforeninger gjør en god jobb.

POSITIV UTVIKLING. – Ja, flere seilforeninger er inne i en positiv utvikling når det gjelder rekrutteringsarbeidet, og det motiverer meg veldig til å stå på videre, sier Bordal, som gjerne vil bistå seilforeninger i dette arbeidet.

– Jobben må gjøres av seilforeningene selv, men jeg kan hjelpe dem i gang og et lite stykke på vei ved å peke ut retningen i arbeidet. Vi har etter hvert fått en del erfaring i hvordan dette kan og bør gjøres, sier Per Christian Bordal.

Han ber foreninger som vil ha hjelp til å komme igang eller som vil utvikle rekrutteringsarbeidet, om å ta kontakt.