Norges Seilforbund

Snipp, snapp, snute for Stor-NM

Snipp, snapp, snute for Stor-NM

– Til tross for forbundets eierskap til stevnet gir det ikke sporten den medieeksponering man håpet på, er én av årsakene.

Publisert Sist oppdatert

28. november hadde NSF styrmøte og kom til beslutningen om å «legge ned» Stor-NM med virkning fra sesongen 2015.

I vedtaket fra styremøtet finner man flere grunner til å «legge ned Stor-NM-konseptet i sin nåværende form».

Noen av disse grunnene er:

  • De aller fleste foreninger i Norge har kapasitet til å arrangere et NM for én klasse, mens kun et fåtall har kapasitet til å arrangere et Stor-NM. Styret mener at flest mulige foreninger bør få anledning til å påta seg arrangement av norgesmesterskap, da det gir foreningen et løft i arrangementskompetanse og i klubbens interne samhold, ofte på tvers av seilergrupper.
  • Tidspunktet for mesterskapene vil bli spredt over flere helger slik at de seilere som ønsker å delta i flere klasser får anledning til det. Styret er av den oppfatning at seilere som seiler flere båttyper ofte utvikler seg til å bli bedre seilere.
  • Stor- NM har ikke utviklet seg til å bli det toppidrettsstevnet det opprinnelig var ment å være hvor kjernen skulle være de OL-klasser som seiles i Norge. I praksis er Stor-NM nå norgesmesterskap for juniorer.
  • Til tross for forbundets eierskap til stevnet gir det ikke sporten den medieeksponering man håpet på.

Du finner hele dokumentet her.

Norges Seilforbund opplyser også om at «den nye strukturen» vil innebære at det, i alle klasser som ønsker det og som tilfredsstiller kravene, vil bli arrangert klassevise NM. NSF oppfordrer klassene til å samarbeide om gjennomføringen av NM der hvor det kan være naturlig for å øke eksponeringen av mesterskapene mot media og publikum.