Seapilot 2Star i Sverige

Doublehanded med fornyet vri

Doublehanded med fornyet vri

Svenske Seapilot 2Star med fellesstart på hver etappe.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske utgaven av Seapilot 2Star samler hvert år over 100 båter og består som av sin norske forgjenger, Seapilot 2Star (Watski SkagerrakTwoStar opprinnelig), av etapper med pitstop. Til nå har pitstop-oppholdet vært definert av et antall timer seilerne skal være i havn før de legger utpå igjen. I 2015 vil de samle hele feltet til ny fellesstart om morgenen etter hver etappe.

SEILING PÅ DAGTID. Det betyr at seilasene i det store og hele vil finne sted på dagtid, mens seilerne kan hvile om natten. Regattaen består av tre etapper, og det blir følgelig fellesstart fra Oxelösund (25. mai), fra Visby på Gotland (26.) og fra Oskarshamn (27.) For å få til dette arrangementet er banen også forkortet noe og vil til neste år være ca. 260 n mil lang.

En ny regel sier også at man kvelden før start kan bestemme om man vil seile hele regattaen uten unnavindsseil og da på et gunstigere måltall. Dette er begrunnet fra arrangøren i at man vil øke sikkerheten ved unnavindsseiling i hardt vær.

En annen nyhet er at det gis rabatt i startkontingenten for båter som har med førstegangsdeltagende kvinner eller ungdommer.

Per i dag er det allerede påmeldt 72 båter.