Mest lest i 2014

Regattaer på nett er populært

Regattaer på nett er populært

De to mest leste sakene i 2014 handlet om regattaer som kunne følges på internett.

Publisert Sist oppdatert

Færder’n er Norges desidert største regatta, og med over 4000 personer i aksjon i farvannet mellom Aker Brygge og Færder fyr, blir det også mange som vil følge regattaen fra land. SEILmagasinets reportere fulgte regattaen fra flere ståsteder, og vi publiserte stadige oppdateringer om hvordan regattaen utviklet seg på Færderseilasens nettside.

Ikke unaturlig var det derfor mange som klikket seg inn på en opplysningssak vi la ut om hvordan man kunne følge Færderseilasen på internett. Så mange var det som leste denne saken, at dette ble den mest viste nyhetssaken vi brakte i 2014.

En tilsvarende sak for årets store norgesmesterskap – mesterskapet i Express som tiltrakk seg 111 båter på startlinjen - ble den nest mest leste saken. Oslo Seilforening hadde lagt opp til en profesjonell mediadekning av regattaen med blant annet direktesendt nett-TV-sending og tracking.

Gjort på riktig måte er det utvilsomt på internett seilsport har sitt store publikum.  

SEILmagasinets 30 mest leste saker i 2014:

1. Slik kunne du følge Færderseilasen

Følg Færder’n «live»! [av Morten Jensen] var saken som tiltrakk seg flest lesere i 2014. SEILmagasinet hadde et team reportere ute på banen som blant annet oppdaterte regattaens nettside. Den i seg selv oppnådde nærmere 39 000 unike besøk i 2014.

2. Historiens beste nettbaserte norgesmesterskap

NM i Express var imøtesett med stor spenning med rekordmange deltagere og en mediedekning som mangler sidestykke i NM-historien. Oslo Seilforening bød på tracking, direkte TV, intervjuer, bilder og nyheter publisert på internett slik at alle rundt om i landet kunne følge regattaen. Axel Nissen-Lie la ut en forklaring på det hele før mesterskapet, og den ble lest av svært mange. Regattaens nettside hadde ca. 31 400 unike besøk i 2014.

3. Oppsummering av Færderseilasen

Ved 12-tiden lørdagen etter Færder-starten på fredag, var de fleste båtene i mål, og da var det tid for å gi alle internett-følgerne en kort oppsummering av begivenhetene. «Myk start, tøff avslutning» het saken Morten Jensen publiserte.

4. Bavaria-kake

Da Bavaria-sjefen på Vestlandet, Flemming Brun Henriksen, giftet seg med Monica Seglen, ble paret overrasket med en bryllupskake utenom det vanlige. Paret og gjestene kunne sette kakespaden i en kake formet som en Bavaria Vision-modell. Denne nyheten var det Linn Krogh Hansen som fanget opp og brakte videre til SEILmagasinets lesere.

5. Beneteau-sorti

Det kom utvilsomt overraskende på mange at Norges mangeårige Beneteau-importør, Normar AS i Son, i begynnelsen av mai 2014 valgte å kaste inn kortene og si opp agenturet til verdens største seilbåtprodusent. Selv om oppsigelsen, som Morten Jensen lagde en sak om, også hadde en privat side, var den et klart vitnesbyrd om de vanskelige tidene seilbåtbransjen i Norge har gjennomlevd – og delvis står i fortsatt.

6. Express-mestrene ble kåret

Team BAGHDAD, som består av Kristian Nergaard, Kristoffer Spone, Erik Kongshaug og Trond Solii-Sæther ble årets norgesmestre i Express  etter et spennende mesterskap. Asbjørn J. Thorup fulgte mesterskapet fra start til slutt i SEILmagasinets reportasje-RIB og kunne bringe resultatet av den siste, avgjørende seilasen ut på nettet.

7. Ellevill Laser-seiling

Påsken er en populær tid for treningssamlinger og i Moss, der landets beste Laser-seilere befant seg, fikk man virkelig luftet håret og smakt på saltvannet. Trener Peer Moberg foreviget treningen med sitt video-kamera og lagde en film om den elleville seilingen som fant sted. Morten Jensen fikk tipset om filmen og brakte den videre.

8. Første runding i Seapilot 2Star

Seapilot 2Star er selve pioner-arrangementet i Norge når det gjelder det å formidle regattaseiling på internett. Regattaens hjemmeside hadde tett oppunder 20 000 unike besøk i 2014, samtidig som nyheter jevnlig ble publisert også på SEILmagasinet.no. Morten Jensen refererte fra rundingen av Jomfrulands Rev der Lars Petter Karlsen og Vidar Moe i feltets minste båt rundet først.

9. Med Luffe 3.6 til Bodø

Olav Taraldsen og hans familie dro til Danmark for å hente sin splitter nye Luffe 3.6 for å seile båten hjem til Bodø. Axel Nissen-Lie traff familien på Læsø der de fortalte om turen og erfaringene med den nye båten.

10. St. Hans i Vollen i Asker

I slutten av april kunne seilmagasinet.no som det aller første nyhetsmediet fortelle om TV2s planer om å sende sitt St. Hans -program i samarbeid med Redningsselskapet fra Vollen i Asker. Morten Jensen var på denne saken.

11. Vil tilbake til LYS [Axel Nissen-Lie]

12. RÅ GLEDE på vannet [Axel Nissen-Lie]

13. Nå kommer bruktbåtene [Axel Nissen-Lie]

14. Billige, myke sjakler [Axel Nissen-Lie]

15. Første båt i mål [Axel Nissen-Lie]

16. Ny 2Star-bane i sikkerhetskategori 3 [Morten Jensen]

17. Huskeliste for styrbord og babord [Jon Winge]

18. Vi tipper NM-resultatene: GULL! [Asbjørn J. Thorup]

19. Feil skyldes kartinnstillinger [Axel Nissen-Lie]

20. God start for Melges-lag [Asbjørn J. Thorup]

21. Priskrig på seil [Axel Nissen-Lie]

22. – Et beist! [Morten Jensen]

23. Moderne bruktbåter til under 500 000 [Axel Nissen-Lie]

24. Kjente seilere blir Beneteau-importører [Ole Henrik Nissen-Lie og Morten Jensen]

25. Blir det noe seiling? [Axel Nissen-Lie]

26. Klart for Hollenderseilasen [Axel Nissen-Lie]

27. Oslofjorden kan få gigantbro [Axel Nissen-Lie]

28. Luffe 3.6 seiler [Axel Nissen-Lie]

29. Raskest er billigst [Axel Nissen-Lie]

30. Starten har gått [Axel Nissen-Lie]