Brettseiling skal redde seilsporten

Brettseiling skal redde seilsporten

Medlemstallet i Dansk Seilunion synker drastisk. Formann Hans Natorp vil lære av klubbene som gjør det riktige.

Publisert Sist oppdatert

Seiling er en stor og viktig sport i Danmark, med svært gode sportslige resultater. I 2014 stilte Danmark også med egen båt i Volvo Ocean Race. Allikevel synker medlemstallet i Dansk seilunion. På fem år har de mistet 7000 seilere. Det vil unionens formann gjøre noe med.

 

MEDIA: Gode sporstlige resulater, Landslagets suksess og Team Vestashar gitt stor oppmerksomhet rundtr seilsporten, men det skal mer til – vår sport fortjener mer spalteplass med å utnytte vårt potensiale, skriver Hans Natorp i sin nyttårsblogg.

 

LIGA: I 2014 ble Sejlsportsligaen stiftet av Dansk seilunion. Det ble en suksess alt i første sesong hvor 18 foreninger deltok. Til slutt ble Hellerup Sejlklubb kåret til Danmarksmester. De beste i Sejlsportsligaen fikk seile Champions Sailing League hvor 23 lag fra 15 nasjoner deltok. KNS fra Norge fikk en sterk 4. plass.

 

STOPP: – Danske seilkubbers medlemsutvikling er skremmende med en tilbakegang på 7000 på fem år. Den tendensen skal stoppes. Vi skal lære av de 80 foreningene som har hatt medlemsfremgang, og bruke denne erfaringen på resten av våre foreninger,  skriver Natorp

  

WINDSURFING: Han trekker frem Nivå Bådelaug som et godt eksempel. Båteiere forsvinner fra, men foreningen har skapt vekst via nye aktiviteter, særlig windsurfing.

Veksten er også i en interessant aldersgruppe, fra 25 til 45 år. På få år er foreningens windsurfingdel blitt en av Danmarks største på over 300 medlemmer.

 

UNDERSØKELSE: – Sammen med Danmarks Idrætsforbund har vi satt igang en undersøkelse, Havets mosjonister, som skal gi oss fakta om medlemmerenes opplevelser, ønsker og behov, skriver formannen. Han ønsker en nyansert og persist bilde for å forstå og kunne rette opp tapet av medlemmer.

 

2015: Med undersøkelsen i hånden skal Dansk Seilunion jobbe målrettet med utfordringer og mulighetene.

–  En vesentlig oppgave i 2015 er å søke innflytelse i den kommende maritime planlov som vår miljøminister har proklamert, skriver Natorp. 

 

Les hele nyttårsbloggen til Hans Natorp her