Framtiden er Fornebu

Seilsport på reguleringsplan i Bærum

Seilsport på reguleringsplan i Bærum

Endelig for medlemmene i Bærum Seilforening og Lysakerfjorden Brettseilerklubb; bærumspolitikerne er positive til seilsport på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Det er seks år siden seilforeningsmedlemmene mente at en sammenslåing av seilforeningene (Bærum og Vestfjorden) i Bærum var veien å gå for å få til et seilsportsenter på Fornebu. Lysakerfjorden Brettseilerklubb har for sin del hatt tilhold på Rolfstangen i om lag 30 år. Nå legges reguleringsplanen for Rolfsbukta Nord (Bærum Seilforening) og Rolfstangen (Lysakerfjorden Brettseilerklubb) ut til offentlig høring.

TRENING OG REGATTAER FØRST. Knut Fredrik Ramstad som er styremedlem i Bærum Seilforening og prosjektleder for seilforeningens engasjement i området ser lyst på framtiden.

– Det er fortatt skjær i sjøen, understreker han.

– Men, politikerne i Bærum har sett verdien i en egen reguleringsplan, noe som jeg også er sikker på vil få stor betydning for almenheten i området, enten du snakker om kajakkpadlere eller folk som har behov for å sjøsette båtene sine fra ramper osv.

KLUBBHUS SENERE. – Vi har ressurser til å sette området i stand for aktivitet så fort som mulig, sier Ramstad.

– For oss er det viktig at grunneierne i området er positive til aktivitet, og så får bygninger komme i det øyeblikk reguleringsplanen er vedtatt og finansieringen er i orden.

I reguleringsplanen er det satt av plass til et klubbhus i Rolfsbukta Nord på om lag 400 kvm, og plass til et lagerhus til erstatning for containerne brettseilerne har brukt fram til nå på Rolfstangen, eller "lortebukta" som den blir omtalt lokalt.