Nordland Offshore Race 2015

Midnattsol-regatta for 10. gang

Midnattsol-regatta for 10. gang

Bodø Seilforening håper på rekorddeltagelse i jubileumsåret.

Publisert Sist oppdatert

I år arrangeres Nord-Norges første og største shorthanded-regatta for 10. gang, og seilerne i Bodø Seilforening ønsker at jubileumsregattaen skal by på noe ekstra – blant annet ny deltagerrekord. Det betyr at det må stille over 30 båter til start.

SEILERE SØRFRA. Ikke minst håper bodøværingene på at det skal komme seilere sørfra for å delta og oppleve hvordan en regatta i midnattsol fortoner seg.

Påmeldingen til Nordland Offshore Race, som starter 29. mai, er allerede åpnet – og fire lag har per dags dato bestemt seg for å delta.

Regattaen byr på en ca. 115 nautisk mil lang bane der seilerne krysser Vestfjorden og runder en utlagt bøye ved utposten Værøy. Nøyaktig hvordan løpet vil bli, blir bestemt et døgn før start når man vet hva værmeldingen har å by på.

TRACKING. I alle år er Nordland Offshore Race blitt tracket, og slik vil det være i år også. Arrangørene satser også på, i år som tidligere, å følge regattaen med løpende nyhetstjeneste og kommentarer.

Nøyaktig hvordan regattaens første 10 år skal markeres, sies det foreløpig ikke noe om på regattaens nettside, men at den vil bli markert, ligger i kortene.

Regattaen teller med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

Se også: Slik artet Nordland Offshore Race seg i 2014.