Best i Frankrike

Best i Frankrike

Mojito 8.88 ble kåret til Årets Båt i Frankrike i høst. Vi har vært ombord i Dusseldorf. 

Publisert Sist oppdatert

Mojito 8.88 er bygget av det franske verftet Idb Marine. Modellen deler samme skrog med Malango 8.88 som var testet av Seilmagasinet i fjor. Den 8,88 meter lange båten veier kun 2,8 tonn, men en skrogbredde på 3,45 meter gir et stabilt skrog. Båten er typisk fransk, med et skrog som planer.

TØRT LAND: Mojito 8.88 er skreddersydd for seiling på den franske vestkysten hvor det er stort tidevann. Kjølen kan vippes opp, og det gjør at den kan komme inn på grunt vann. Det er en fordel i Frankrike fordi mange havner blir stengt for båter med normal kjøldybde på lavvann.

Mojito 8.88 har også et stabiliseringssystem som gjør at båten ligger støtt om den blir liggende på tørt land. Fra cockpiten er det mulig å skyve ut to aluminiumsstøtter.

JOLLEGARASJE: Franskmenn elsker naturhavner, men å ligge inntil land slik vi gjøre er umulig med tidevannsforskjellen. Jolle er et must. Mojito 8.88 har en stor cckpit. Under cockpiten er det plass til en liten gummijolle, noe som er unikt på en bår under 30 fot. Cockpiten er enorm, og har et fast cockpitbord.

ENKEL: Innredningen er praktisk, men finishen enkel.

HELGETURER: Tross stor cockpit, jollegarasje og en kort skrog, så har båten de viktigste funksjonene for turseiling på plass. Den har en liten bysse, et greid bad, og køyer både forut og akter. Båtens spesielle overbygg gir stor romfølelse.

HAVET: Båten har egenskaper fra Mini Transat-båtene som seiles over Atlanterhavet. Mange vil nok ikke oppleve Mojito 8.88 som en havseiler, men det gjør franskmennene. En Malango 8.88 som er nesten helt lik som Mojito 8.88, bortsett fra overbygget, deltar i dette øyeblikket i Transquadra. En shorthandregatta over Atlanterhavet for amatører som er svært populær i Franskrike.